Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Klubbhuset Innlandet.jpg

Klubbhuset skyter fart i Innlandet!

De fire første sertifiserte klubbene er på plass, og flere klubber er i gang med prosessen.

Klubbhuset er NHFs klubbutviklingsprogram som har som mål å bidra til en bedre klubbhverdag for spillere, tillitsvalgte, trenere, dommere og alle andre involvert i håndballgruppen.

Konseptet baserer seg på 5 hovedkategorier: Klubbdriftsport, rekrutteringdommer og frivillighet/arrangement.

Klubbhuset har tre forskjellige nivåer, der nivå 1 er det første man må gjennom.

Etter at Lunner HK, Gjøvik HK og Storhamar IL Håndball ble sertifisert på Klubbhusets nivå 1 var HK Vestre Toten den neste klubben i rekka. Raufossklubben fikk sin sertifisering i august.

I tillegg har flere klubber i Innlandet meldt sin interesse. Moelven IL Håndball, Furnes Håndball, Gausdal HK, Ottestad IL Håndball, Toten HK, Vang Håndball, LFH09 og Elverum Håndball er alle i gang med prosessen på ett eller annet stadium.

Jens Ørbæk startet i jobben som utviklingsmedarbeider i regionen 1. august, og han er nå regional ansvarlig for Klubbhuset. 

- Det er veldig motiverende å møte de klubbene som har tatt kontakt. Felles for alle er at de ønsker å videreutvikle seg og skape en struktur som bidrar til en bedre hverdag for alle som er involvert i klubben. Sammen lager vi en plan for fremdrift og oppfølgning, slik at klubbens individuelle ønsker blir ivaretatt.

Han ønsker at flere klubber, både store og små, tar kontakt for å starte prosessen mot en bedre klubbhverdag.

- Dette er et tilbud som alle klubbene vil ha nytte av, uansett om man ønsker å bli sertifisert på nivå 1, 2 eller 3. 

Klubbhuset_1-3_blå

Hvorfor skal deres håndballgruppe bli med?

Aller viktigst mener vi at er argumentet om utvikling av håndballgruppen for en bedre håndballhverdag.
Kritieriene vektlegger dokumentasjon, planverk, forutsigbarhet, tydelighet og kontinuitet høyt. Dette i kombinasjon med en offensiv tilnærming til både sportslig organisering, rekruttering og dommerarbeid, samt målet om flere frivillige mener vi vil være et meget verdifullt bidrag til norske håndballgrupper.

Verdi som blir værende. Norsk håndball drives av frivilligheten. Denne frivilligheten er basert på engasjerte personer som ønsker å bidra til en best mulig håndballhverdag for spillere, dommere, tillitsvalgte og andre. Verdien hver enkelt av disse frivillige bidrar med i det daglige ønsker vi at håndballgruppen skal implementere i organisasjonen, slik at verdien blir værende til tross for at en frivillig ikke lenger er en del av håndballgruppen. Vi tror at dette vil spare håndballgruppene for mye unødvendig arbeid og legge til rette for enda mer utvikling.

Håndballgrupper som blir sertifisert på nivåene vil få tildelt logo som man kan benytte for å synliggjøre at håndballgruppen har jobbet og jobber strukturert med utvikling. 

Møtearenaer. Håndballgruppene som er en del av tilbudet og for de som har oppnådd nivåene vil bli invitert til møteplasser for erfaringsutveksling og kompetansepåfyll.

Ta kontakt med Jens Ørbæk for å få mer informasjon om Klubbhuset!

jens 1.jpg

Jens Ørbæk

Utviklingsmedarbeider

Epost: jens.orbaek@handball.no
Mobil: 478 73 802

Ansvarlig for Klubbhuset og anlegg i Innlandet