Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

duell02.JPG

Info om 17-20 årsserien

Vi inviterer for sesongen 20-21 til spill i en ny klasse. Dette gjelder både for jenter og gutter, klassen kalles juniorklassen.

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.

Denne serien erstatter det tidligere 18-årsnivået og vil være for spillere 17-20 år. Det er nedre aldersgrense på 16 år for å delta i juniorserien.

Målet med dette nye tiltaket er å få flere til å spille håndball lenger. Gapet opp til senior er for mange stort. Ved å la tre alderstrinn spille i samme klasse, vil en åpne for at det blir lettere å stille lag i en alder hvor vi vet at mange slutter. Kanskje vil det også blir mulig å lage to lag i hver klubb, og da også kunne foreta en differensiering i f.eks. treningsmengde.

Det er også et ønske om å redusere belastningen på enkelte spillere ved denne omleggingen. Noen spiller i gammelt seriesystem mange kamper på flere ulike lag, da de samme spillerne også spiller i seniorklassen.

Vi vet at mange slutter med håndball i overgangen til videregående skole da det blir mye annet nytt å forholde seg til. Med dette tilbudet vil klubben få flere alderstrinn å ta av for å stille lag for de eldste ungdommene.

For å kunne delta i Lerøyserien må klubben ha lag påmedt til juniorserien 17-20.

Fra reglementet for seriespill i Region Innlandet:
Det spilles serie, med påmelding til en klasse for hvert kjønn.

Vinner av serien kåres til Seriemester.
Lag 1-4 i serien spiller sluttspill.
Vinner av sluttspillet kåres til Regionmester.

Hvis klassen består av to avdelinger gjennomføres det sluttspill med nr. 1 og 2 fra hver avdeling. Vinner av sluttspillet kåres til Regionmester.