Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

640x360_LFH09_trenermentorer.jpg

Trenermentor LFH09

NHF Region Innlandet sin Trenermentor ansvarlig Jens Ørbæk har utdannet tre Trenermentorer i LFH09.

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.

NHF Region Innlandet tok en prat med sportsligleder Roy Granli i LFH09 om hans tanker om hvorfor de har valgt å utdanne noen til å være Trenermentor i deres klubb.

Hvorfor har dere startet med å utdanne personer til å være trenermentor i deres klubb?
Vi har mange trenere, noen erfarne, andre ferske. Uansett så kan det være behov for litt støtte og en sparringspartner innimellom. Vi mener at det kan være både faglig og i forbindelse med spesielle situasjoner. Så tanken om trenermentorer har vært der lenge, så kom «sparket bak» når regionen tilbød trenermentorkurs som en del av Klubbhus prosjektet.

Hvordan fant dere disse personen?
Spørsmålet og behovet ble lagt ut i klubbens fb-gruppe, samt at kandidater ble spurt direkte.

Hvordan har dere tenkt å bruke dem i klubben?
Forrige uke hadde vi oppstartsmøte for alle tillitsvalgte rundt lagene. Mentorene fikk da presentert seg, og fortalte hvordan de kan benyttes. Kontaktinfo vil legges ut på hjemmesiden, slik at de kan kontaktes direkte. Vi har understreket at dette er et tilbud til trenerne, og ikke må oppfattes som noe kontrollorgan. De er der hvis noen trenger dem. En av mentorene har vært i bruk allerede (slutten av forrige sesong, etter kurset).

Hva er din tanker som sportsligleder i LFH09 rundt Trenermentor?
Vi har ikke opparbeidet oss mye erfaring enda, men responsen var positiv da dette ble presentert. Viktig at vi også bruker de egenskapene og den kompetansen mentorene har fra før av. 2 av våre mentorer er håndballfaglig dyktige, den 3. har ikke erfaring fra håndball, men som mental mentor fra andre idretter. Disse 3 til sammen blir en meget god gruppe som kan bistå på flere nivåer. Så må muligheten markedsføres videre i den løpende dialogen med trenerne rundt lagene.

Har du noen andre tanker som du vil si noe om?
Viktig at trenerne oppfatter dette som et positivt tilbud! Og ikke at de skal «kontrolleres». Våre tre nyutdannede trenermentorer er Knut Brevik, Audun Jensvoll og Espen Larsen.

Vi i NHF Region Innlandet gleder oss til å følge LFH09 videre med arbeidet å få implementert dette i klubben på en god måte.