Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

640x360_Espen_F_olaussen.jpg

Spillerutvikler - RUM J17 og RLK02/03

Vi har fått Espen Fossli Olaussen med i våres spillerutvikling i NHF Region Innlandet for RUM J17 og RLK02/03.

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.

Espen Fossli Olaussen

Hvem er Espen?
38 åring fra Hokksund. (utenfor Drammen) Gift. Generelt håndballidiot. Spilte selv, på ok nivå til jeg skadet meg stygt som 17 åring. Etter det har jeg spilt morro-håndball i 4. divisjon og utdannet meg, samt vært trener på alle mulige nivåer og alder. Er alltid på farten. Liker å ha mye å gjøre. Slapper best av i sofaen med en film, eller når jeg får trent litt selv. Trenererfaring er som nevnt over, alle mulige alder og nivåer. Vært hovedtrener i begge aldre opp til 2. div. Vært assistent i Elite og 1. divisjon. Hadde også en halv sesongs vikariat som hovedtrener i 1. div, da jeg var 23, da hovedtreneren forsvant til jul. Utrolig lærerikt. Jobbet heltid med håndball på guttesiden, i Danmark sist sesong. Også veldig lærerikt. Når Arne ringte fra Hamar, var det vanskelig å si nei. Ellers hadde jeg nok vært i Danmark fortsatt.

Hva er din rolle i Storhamar?
Assistent i Elite. Jobber mest med jentene individuelt. Har også ett ekstra øye på kampanalyse. Slipper mye til på trening og føler man får bidratt. Har også en rolle i bredde, hvor jeg arbeider som sportsutvikler. Det vil si at jeg er med på å forme veien videre for bredde, sammen med de andre trenerne. Hvordan vil vi ha det hos oss? Hvordan kan trenerne bli bedre? Veldig spennende stilling 

Hvilke roller og oppgaver har du hatt med håndballen?
Spilte litt selv, ble aldri ordentlig god. Var på vei mot noe, da ankelen røk tvers av. Hadde ikke treningsvilje nok den gangen. Tok da alt som var av trenerutdanninger. Treneroppgaver har vært på alle nivåer, men de mest spennende har vært 9 år i seniorhåndballen Vikersund håndball. Fra assistent i 1. div, til å komme tilbake som hovedtrener i 3. div. Var med på opprykk og etablering i 2. div, før veien gikk videre til St Halvard, under Glenn Solberg. Hadde rekrutt ansvar der men Glenn var flink og tok meg med på Elite, med noe ansvar og mye læring der. Lerøy satsingen i Glassverket. Kom inn rundt A-laget etter nyttår. Fikk så en god mulighet, da Team Sydhavsøerne i Danmark, ville ha en "talentsjef" (det samme som spillerutvikler) for sine 15-18 åringer. Det var ett fantastisk spennende år. Hadde en lengre kontrakt, men de lot meg få si opp den da Storhamar ringte. Planen til frua og meg var alltid å vende hjem igjen, men etter 1 sesong var kanskje litt fort. Vurderingen ble at en sånn mulighet som på Storhamar, måtte vi bare ta.
Av andre oppgaver, er kanskje min jobb med kampanalyse for yngre landslag det navnet mitt er mest "kjent" for. Jeg har holdt på med det i 15 år. Startet med 1988 landslaget og er fortsatt med. Hadde senest i sommer oppdrag for LK02 og LM00. Dette trives jeg veldig godt med. Jeg får følge med på utviklingen i håndballen og jeg hjelper trenerne til å få mer tid, noe som er spesielt viktig i mesterskapssammenheng.
Har arbeidet 10 år med spillerutvikling for region sør, både på sone nivå, Bylag og NM17. Har også 2 perioder som styremedlem i region sør og en periode i sentralt ungdomsutvalg. Så ja, det går stort sett i håndball.
Er nå inne i siste året av trener 4 utdanningen.

Hvorfor ønsket du å bli en del av spillerutviklingen i NHF Region Innlandet?
Jeg brenner sterkt for å jobbe med yngre spillere som virkelig vil noe med idretten sin. Jeg håper å kunne være med å utvikle spillere videre mot sine mål og drømmer. Er kanskje litt "detaljfreak" men det håper jeg kan være en fin ting, i den alderen jeg skal jobbe med nå, første sesongen. Gleder meg også til å bli kjent med både klubbtrenere og ansatte i regionen. Alltid spennende med ny input.

Jeg gleder meg!

Vi i NHF Region Innlandet er meget glad for at Espen med sin lange og gode erfaring inne håndball blir en del av temaet. Vi er taknemling for at han ønsker å bidra i vår region.