Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

640x360_granollers_Dommerpar.jpg
Dommere iGranollers Cup fra Innlandet

Dømte i Spania

NHF Region Innlandet hadde i uke 26 to dommerpar og to dommerutviklere som deltok under Granollers cup.

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det er en internasjonal breddeturnering, som tiltrekker seg lag fra mange land. Norge hadde også flere lag som spilte under turneringen.

Dommerparene som deltok var Daniel Listhaug (Toten HK) / Marius Rømme Solberg (Askim/Elverum) og Alexander Haug og Syver Haug (begge Elverum).

Dommerutviklerne som deltok var Kai Vidar Lundstad og Ørjan Gangnes (bildet, begge Toten HK).

640x360_granollers_Dommerutviklere.jpg

Begge dommerparene fikk kamper på de høyeste nivåene i turneringen og hadde en god utvikling gjennom dagene med dømming. Parene hadde fem til seks kamper daglig, hvor det ble oppfølging etter hver kamp.

Vi fikk også oppleve hetebølgen som kom innover Europa. Gradestokken lå mellom 35 og 41 grader midt på dagen. Standarden på hallene var i utgangspunktet veldig god, men manglet ventilasjonsanlegg. Det gjorde at det ble svært varmt i hallene. Det var kun OL arenaen i Granollers som hadde tilfredsstillende ventilasjon.

Parene fikk også utfordret seg på kulturforskjeller. Det merket de spesielt på forventningene til hva det skulle blåses på. Et eksempel på det var brøytsituasjoner, som vi opplevde at det var ulik forståelse på mellom de ulike landene og dommerne. De norske lagene var fornøyde hver gang de fikk dommerparene fra Innlandet. Temperamentet til laglederne og tilskuerne er også av et annet slag enn det vi er vant med her i Norge.
I og med at mange av lagene ikke var gode i engelsk, og vi ikke var gode i spansk, så fikk dommerparene også trent seg på kommunikasjon. Både verbalt og non-verbalt.

Dommerparene leverte gode prestasjoner, og dommerparet Haug/Haug (bildet under) ble belønnet med finalen i klassen Jenter 14 år.
Lagene som spilte var Catalonia mot Byåsen. Catalonia vant kampen.

web_Granollers_Finaledommere.jpg

Begge parene fra Innlandet dømte semifinaler og bronsefinaler i høyere klasser.

Dommerparet Listhaug/Rømme Solberg er tatt opp til å kvalifisere seg for det nasjonale Trainee programmet for dommere, og brukte kampene til å trene til det.