Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

640x360_trenermentor_toten.jpg

Trenermentor

I prosjektet TRENERMENTOR jobber vi i Innlandet for å få flere ungdommer til å fortsette med håndball.

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.

Vår prosjektansvarlig, Jens Ørbæk, tilbyr klubbene i Innlandet en pakke for å hjelpe klubbtrenerne i rollen som ledere for ungdommer i alderen 12-19 år.

Pakken inneholder:

  • Informasjonsmøte med klubbens sportslig ledelse - 2 timer
  • Kurskveld for aktuelle «mentorer/veiledere» i din klubb - 4 timer
  • Oppfølgning av klubbens «mentorer/veiledere»  -2 timer
  • Fast kontaktperson i regionens prosjekt med relevant erfaring og utdanning

I nær dialog med klubbtrenerne kan din trenermentor bidra med observasjon, dialog og refleksjoner for å bidra til motiverte ungdommer og økt mestringsglede. 

Ta gjerne kontakt med Jens Ørbæk om dette kan være noe for din klubb!

Vi har kjørt kurskveld for aktuelle trenermentorkandidater i Toten HK og har fått spennende og gode tilbakemeldinger fra deltakerne.

"Jeg ble trenermentor da jeg er pedagog i bunn og hele tiden har vært tett på Toten H'K som klubb, men ikke har tid til å være hovedtrener for et lag. Jeg tenker at å være trener er både tidkrevende og av og til en ensom jobb, og at om jeg kan bidra til støtte og utvikling, samt et øye utenfra, så er det hyggelig. Hovedfokuset til klubbhuset er jo å forhindre frafall, så jeg tenker på mentorrollen som noe mer enn bare å kunne gi håndballfaglige tilbakemeldinger, selv om også det kan være nyttig. Å jobbe i team, veilede, lete etter ressurser og sette i system er elementer fra jobben min inne rus og psykiatri jeg tenker kan komme godt med.

Jeg tenker ellers at jeg synes trenermentorordningen er et godt tiltak for klubbutvikling. Mange klubber sliter med å finne passende oppgaver å holde «gode, gamle ressurser» varme uten at de må et omfattende verv eller treneransvar. Andre har det, men kan likevel gjøre dette i tillegg. Dette er en fin måte å holde disse ressursene i klubben og bruke dem mot de som står i hallen hver dag og gjør jobben med neste generasjons håndballspillere, forteller Dorte Ørud Grindvoll."

Ingunn Thomassen Berg forteller her hvorfor hun valgte å bli trenermentor:
"Jeg syntes det så ut som et nyttig opplegg. Det passet i forhold til at jeg kunne bidra i klubben, uten at det ble for mye. Håper jeg kan bidra med erfaring og kompetanse, og virke inspirerende for trenernes videre utvikling."

Også Anne Karin Finstad er fornøyd med utbytte av kurskvelden.
"Todelt årsak til at jeg ble trenermentor. Jeg ble spurt av klubben om jeg kunne tenke meg det. I tillegg er det en spennende rolle å prøve seg i, hvor man nytte opparbeidet fagkunnskap. Det at det er en mindre rolle som ikke tar så mye tid teller også når man takker ja til å være med på dette. Håper at trenerne kan oppleve dette som positiv støtte, men vanskelig å mene så mye om det før vi har erfart litt. Personlig ser jeg på det å være mentor som det som et spennende prosjekt, og en mulighet for å holde kontakt med håndballmiljø. I tillegg teller det positivt at vi er flere mentorer som samarbeider i dette prosjektet."