Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Lerøy bilde.jpg

Helgens kampaktivtet

I helgen spilles kvalik til Lerøyserien for 18 års lag, mens Tertnes skal ut i e-cup og møter israelsk motstand.

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.

Først ute med nye kamper er Tertnes som fredag og lørdag møter israelsk motstand i EHF cupen. Fredag klokken 1800 stiller et revansjesugent Tertnes lag til hjemmekamp mot HC Holon, etter å ha tapt onsdagens seriekamp mot Vipers med knappest mulig margin. Selv om man ikke skal ta noe på forskudd, bør helgens motstand for Tertnes være en overkommelig motstand for Tore Johannessens elever. Allerede lørdag spilles returoppgjøret for Tertnes, som denne gang må ta turen til bortekamp i Framohallen med kampstart klokken 1500. Her er det mulig å få med seg en full dag med kamper for de virkelig håndballinteresserte, all den tid det også spilles kvalik til Lerøyserien i Framohallen.

Det er nemlig full rulle i kvalik til Lerøyserien for jenter og gutter 18 år i helgen. En rekke av regionens lag skal ut i kvalik, flere av dem på hjemmebane.

Blant guttene møter Fyllingen Bergen Urædd i første kamp lørdag klokken 1000 i Framohallen. Siste lag i trelagspuljen er Asker, som møter Urædd klokken 1300, før siste kamp for dagen er mot Fyllingen Bergen og Andreas Berntsens elever klokken 1700. Mellom disse kamepen møtes Tertnes og HC Holon I EHF cupen.

Også Bergen Vest og Bjørnars unge menn skal ut i helgens kvalik og reiser henholdsvis til Sandehallen og møter HK 72 Sande og Molde. Arnabuene tar turen til Sarpsborg og møter her det nordnorske laget Bossekop, samt hjemmelaget Sarpsborg IL. De to beste lagene i hver pulje går videre til neste og avgjørende kvalik som spilles 15 - 16 oktober.

Hos jentene knytter det seg nok forhåpninger til samarbeidslaget fra Førde, som møter Nit Hak, Ull Kisa og Hokksund på hjemmebane i Førdehuset. Første kamp for Førde spilles lørdag 1200 mot Nit Hak, mens de øvrige lagene gjør opp seg imellom klokken 130 og 1630 før jentene fra Førde møter Hokksund klokken 1800. De to siste kampene i denne puljen spilles søndag klokken 1000 og 1130.

Stordjentene møter Fjellhammer og Sarpsborg hjemme i Nyehallen på Stord lørdag, mens Fana sine jenter møter Toten, Kjelsås og Aker Topphåndball hjemme i Slåtthaughallen. Her spilles det også kamper søndag klokken 1000 og 1130.

Også i nordre bydel blir det kampaktivitet denne helgen når Åsane møter Gresvik og Byåsen hjemme i Åsanehallen lørdag.

Årstadjentene tar turen til Trondheim og møter Junkeren, Charlottenlund og Bækkelaget Elite til kamper lørdag og søndag.

Fyllingens jenter tar turen til Stavanger og møter her HK Trøgstad, Hei og Stavanger IF til kamper, også dette lørdag og søndag.

Av de 61 lagene som skal prøve å kvalifisere seg til Lerøyserien for jenter er det til slutt 32 lag som er kvalifisert. Fra første kvalikrunde er det de to beste i hver pulje som går videre og som får spille avgjørende kvalikrunde 15 - 16 oktober. 

I 1. divisjon møter TIF Viking Aker Topphåndball søndag klokken 1530 i Haukelandshallen.