Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

2023 Sesongstart for REMA 1000-ligaen 2023-24.jpg

Seriestart for topplagene

Det er bare få dager til seriespillet for topplagene og spørsmålet er hvordan går den nye sesongen i møte?

Det er bare få dager til seriespillet for topplagene er i gang og vi har bedt de fem lagene fra vår region som skal i aksjon om svar på litt om hvordan de går den nye sesongen i møte.

Vi stilte Fyllingen kvinner og menn som spiller i 1.divisjon, Fana og Tertnes som spiller i kvinnenes «Rema 1000 Ligaen» og nyopprykkede Bergen, sammen med debutantene på øverste nivå, Viking TIFs menn, følgende fem spørsmål;

- Hvordan har sesongforberedelsene gått?
- Status på treningskamper/turneringer dere har spilt/deltatt på/i?
- Spillere – utfordringen med tanke på skader etc?
- Målsetting for sesongen?
- Spillere INN/UT?

Rema 1000 Ligaen kvinner 

Fana – Erlend Lyssand

  1. Vårsesongen ble litt preget av veldig høy kamp belastning i sesongen
  2. som var. Vi har vært heldig med skader, men det å spille nesten 40 kamper med Europa fra desember til mai hadde tatt på for flere. Vi har en tynnere tropp enn på lenge og har derfor prioritert det fysiske arbeidet.
  3. Vi har vært på en treningssamling i Danmark. Der spilte vi 3 kamper og fikk bank av lag vi ville ha hamlet opp med i fjor på samme tid. Her hjemme har vi spilt mot Fyllingen og Tertnes.
  4. Vi ha hatt noen spillere som har hatt litt smårusk, men begynner å bli klar nå. Lina Mosstestad skadet seg mot Tertnes i mars og har slitt siden. Håper det ikke er lenge til hun er klar nå
  5. Vi har en lang prosess på målsetnings arbeidet og kommer nok til å gå offensivt ut der. Pr nå handler det om å sette seg i posisjon til å kunne slå alle lagene vi møter

INN: Dina Frisendal, Benedikte Hernes, Hanne Byklum, Leah Osa, Sara Tefre, Mille Constanse Brekke

UT:Aurora Hatle, Andrea Solstad, Olivia Lykke Nygaard, Maren Gabrielsen, Ida Drønen, Nora Hagerup

Tertnes-med-Vidar-web.jpg
Foto: Copyright John Vint 2023. All rights reserved.

Rema 1000 Ligaen kvinner

 Tertnes Elite – Tore Johannessen

  1. Har fått gjort det vi hadde planlagt. Bygget videre fra sist sesong mtp utvikling av spillet. Treningsleir i Danmark med matching mot danske lag. Stort sett skadefri tropp siste tiden. 
  2. Skanderborg 30-31
    Bjerringbro 36-29
    Aarhus 26-28
    Fyllingen 29-24
    Fana 26-28
  3. Lite skader, stort sett trent med full tropp. 
  4. Ikke avklart
  5. Spillere:

INN: Vilde Janbu Fresvik fra TIF Viking, Emilie Fauske Helland fra Åsane, Kadija Mårdalen fra Åsane, Henriette Karlsen Risti fra Åsane

UT: Josefine Gundersen Lien til Skövde (S), Henrikke Hauge Kjølholdt til Molde

 

Rema 1000 Ligaen menn. Bergen – Fredrik Tønne

  1. Sesongforberedelsene har gått fint. Guttene har lagt ned en god mengde treningsarbeid i sommer som gav oss et godt grunnlag inn i oppkjøringen. Vi har fått trent godt og ser stadig progresjon på både samhandling og systemer.
  2. Vi har spilt 5 treningskamper. Vi vant komfortabelt mot Viking TIF i første kamp (39-26). Deretter var i Stavanger hvor vi fikk god matching mot Sandnes og Kristiansand. Mot Sandnes vinner vi 34-35 og mot KRS ender kampen uavgjort 26-26. Påfølgende helg gikk turen til Oslo hvor vi fikk bryne oss på Bækkelaget og Haslum. Kampen mot BSK ender med 7-målsseier 37-30, og vi taper siste kamp mot Haslum med 36-29.
    Alt i alt har vi fått godt utbytte av samtlige treningskamper. Dette har gitt oss nyttige referanser og gode øvingssituasjoner som vi tar med oss inn til sesongstarten. 
  3. Vi har hatt noen småskader, men satser på at alle er klare til seriestart.
  4. Vi skal lande en endelig målsetting i dag. Vi har hatt noen runder på det allerede. Det viktigste for oss som nyopprykket er å etablere oss, ta nivået, bygge en god kultur for trening og utvikling og se progresjon. 

5.Spillere:

INN: Trym Hamre Johannessen, linjespiller fra Ryger, Øystein Mostad, høyrekant fra Eid, Nicolai Daling, høyre bakspiller fra Charlottenlund, Eskil Dahl-Reitan, bakspiller fra Kolstad, Karl Edvard Wallevik, linjespiller fra Åsane, Andreas Holm, bakspiller fra Bjørnar

UT: Sigve Pettersen, gått til Fyllingen

 

Rema 1000 Ligaen menn

Viking TIF -  Sonni Denis Vahlgreen Larsen (DK)

  1. Det er gået veldig bra i den forstand, at vi på daglig basis er gået et steg fremad. Vi har 7 nye som skal inkluderes, da kræver det tid at øge samspillet. Men det er gået bra. Vi har brugt tid på at definere i hvilket retning vi skal tag laget vort. Vi forventer at definere laget med Disiplin, Samhold, Intensitet. 
  2. Se nedenfor
  3. Miguel Pereira skal være pappa snart, da han ikke var med på helgen til Fjellhammer cup, sidste helg. Yossi Appo, linjespiller skadet i foten, da han heller ikke var med på Fjellhammer cup, men forventes at være klar til sæsonen. Christopher Huus springerkne som er i bedring overordnet set. Vi har taget 1-3 steg i hver kamp vi har spillet i vores i alt 7 treningskampe i rækkefølgen Bergen, Fyllingen, Bækkelaget, Ryger, Fjellhammer, Drammen, Sandness. 
  4. Være Rema-1000-lag i næste sæson også.
  5. Spillere

INN: Yossi Appo, strekspiller – kom fra Ramat Hasharon (Israel), Even Penne, venstre kantspiller – kom fra Nærbø IL, Nicholas Satchwell, målvakt – kom fra KA Akureyri (Færøyene), Andreas Knigge Hylleberg, venstre bakspiller – kom fra TM Tønder, Simen Andersen, bakspiller – kom fra Nøtterøy og Christopher Huus, høyre bakspiller – kom fra Otterup HK (Danmark)

UT: Kjetil Åndal, høyrekant Emil Hansson, klubbkaptein Karsten Enoksen legger skoene på hyllen, 


1. divisjon damer 

Fyllingen – Marius Beck

  1. 1. Sesongforberedelsene har så langt gått fint. Vi har fått inkludert de nye spillerne i troppen og fått god matching av Fana og Tertnes. I tillegg skal vi ha to treningskamper mot et veldig spennende Ålgårdlag, som er nyopprykket til 1. divisjon. Vi er godt i rute sammenlignet med et år siden, men har fortsatt litt finpussing igjen før vi er der vi ønsker å være.
  2. Vi har spilt en treningskamp mot Fana som endte med 21-26 tap. I tillegg møtte vi Tertnes og Fana i Lerøy Elite Cup. Det endte med et 5-målstap mot Tertnes og uavgjort mot Fana. Veldig fine resultater, men det er allikevel mye å ta tak i og jobbe videre med i flere faser av spillet.
  3. Vi har en relativt frisk spillertropp.
    Frida Aasekjær Wilkensen er fortsatt skadet i foten, men er snart tilbake i full trening. I tillegg er det enkeltspillere som vi har vært litt forsiktige med i oppkjøringen, men dette er vanlige hensyn vi må ta.
  4. Vi har ikke hatt målsettingsprosess med spillergruppa enda, men klubbens mål er å etablere seg i 1. divisjon. Nå overlevde vi den vanskelige første sesongen, så ønsker vi å ta nye steg som lag og klubb.
  5. Spillere

INN: Ida Drønen (Fana), Dorentina Osmani (BSI), Julie Dybdahl (Flint Tønsberg), Leah Lægreid Nordnes ( Kongsvinger), Ina Borlaug (Tertnes)

UT:
Benedikte Kalstad Hernes (Fana), Anne Kristin Armond (Sotra), Mia Strømmen (Sotra), Andrea Dolve Ellingsund (Sotra), Hedda Skjelbreid Rønningen (Flint Tønsberg)

1. divisjon menn.

Fyllingen – Stig A. Nygård

  1. Det har gått litt opp og ned. Vi har trent godt og gjort store fremskritt fysisk. Vi har til nå spilt treningskamper mot Viking TIF, Åsane og Bjørnar. Kampen mot Viking TIF var generelt bra, selv om vi manglet noen spillere. Mot Åsane og Bjørnar prøvde vi ut ulike konstellasjoner og var bra i 1. omgang i begge kamper. Etter pause falt vi litt i kvalitet. Det har vært mye positivt å ta med oss videre, men det er også en del vi har å jobbe med frem mot første seriekamp.
  2. Vi har spilt treningskamper mot Viking TIF, Åsane og Bjørnar.
  3. Kasper Dalland fikk en smell i kneet i treningskampen mot Åsane. Vi venter på svar på MR om hvor alvorlig skaden er. Ellers er troppen skadefri.
  4. Målsettingen er å holde plassen i 1. divisjon og forhåpentlig ta steg fra forrige sesong. Klarer vi det så håper vi å klatre noen plasser på tabellen.
  5. Spillere:

INN: Sigve Åkerøy Pettersen fra Bergen, Jonatan Felix Lehti Molaug fra Dicken (Finland), Kasper Dalland fra Bergen*, Karl Edvard Wallevik fra Bergen*, Andreas Holm fra Bergen*

*Som en del av klubbsamarbeidet med Bergen skal Dalland, Wallevik og Holm spille for oss kommende sesong.

UT: Gabriel El-Safadi til Falk Horten, Ruben Nord-Varhaug (studier), Marius Garfield (militæret), Robin Bjerknes (lagt opp)

 

Det skal bli spennende å se hvordan Viking TIF klarer seg når de nå skal kjempe på øverste nivå for første gang, og om det har gjort Bergen godt med en sesong blant de nest beste.

Klarer Fana og Tertnes bedre enn de gjorde i sesongen vi har bak oss, og vil Fyllingen ha lag blant Norges aller beste også etter at status gjøres opp til våren 24?

Det er bare å gjøre seg klar – sesongen 23/24 er bare et kort øyeblikk unna, når topplagene starter sesongen med følgende kamper:

30.08.2023

onsdag

1800

Fana

Gjerpen HKS

Fana Arena 1+2

REMA 1000-ligaen kvinner

30.08.2023

onsdag

1800

Fredrikstad Bkl.

Tertnes HBE

Kongstenhallen

REMA 1000-ligaen kvinner

02.09.2023

lørdag

1915

Bergen HB

Kolstad

Sotra Arena 1+2

REMA 1000-ligaen menn

03.09.2023

søndag

1800

Nærbø

Viking TIF

Sparebanken Vest Arena

REMA 1000-ligaen menn

03.09.2023

søndag

1500

Haslum HBD

Fyllingen

Nadderud Arena

1. divisjon kvinner

03.09.2023

søndag

1700

Grenland THK

Fyllingen

Porsgrunn Arena

1. divisjon menn

Bergen Handball.jpg

Viking TIF debuterer i Rema 1000 Ligaen når de møter Nærbø borte første søndag i september. Det blir spennende å se hvordan går – klarer laget å kopiere den strålende sesongen vi lå bak oss før ferien? Der hadde laget blant annet 17 seire i sine 17 første forsøk, noe som var en medvirkende årsak til at det ble 1. plass og for første gang, opprykk til øverste nivå.