Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

KNUT OKSHOLM.png

Minneord Knut Oksholm

Knut Oksholm er gått bort. Den tidligere lederen av Hordaland Håndballkrets døde fredfullt 6 april og ble stedt til hvile i en fin og verdig bisettelse i Landås kirke 20 april.

Knut var i en mannsalder engasjert i håndballen, først gjennom det som den gang het ATI, en klubb som så sitt lys tilbake i 1922 og som startet sin håndballaktivitet i etterkrigsårene. Senere tok klubben navnet Bergen håndballklubb og med Knut som en av de virkelig store drivkreftene.

Det er hevet over enhver tvil at Knut har vært en viktig bidragsyter, ikke bare for BHK, men for hele Bergenshåndballen. Med utallige verv og roller gjennom årenes løp har håndballen mye å takke en av foregangsmennene fra den gang håndballen for alvor skjøt fart som den fascinerende idretten den er.

Med erfaring som trener i ATI,  trener og lederverv i Bergen håndballklubb, redaktør for bladet «Skuddet», som ble utgitt i en femårs periode på begynnelsen av 60 tallet, landsdelsrepresentant i håndballforbundet, formann i seriekomiteen og ikke minst, jobben som daglig leder Hordaland håndballkrets 1972 – 1993 har Knut vært innom det meste i håndballen.

Knut er behørig og fortjent satt pris på gjennom årenes løp med tildeling av Hordaland håndballkrets hederstegn og NHF’s høyeste utmerkelse, Gullmerke. Også i Bergen håndballklubb er han satt pris på med tildelt æresmedlemskap, klubbens høyeste utmerkelse.

Som menneske var Knut en som så deg for den du var, inkluderende og med et ønske om at du skulle ha det bra i håndballen. I kunsten å behandle andre mennesker på en god måte stod han blant de fremste, selv om han også kunne være skarp og gi tydelig utrykk for hva han mente. Likevel, alltid på en god og respektfull måte. Han var flink sånn.  

Det er ikke få mennesker som på en eller annen måte har trukket lærdom av Knut sin enorme kunnskap om smått og stort innenfor håndballen.

En bauta og hedersmann er borte, men kunnskapen han delte med mange skal vi ta med oss videre.

Tusen takk for innsatsen Knut, og ikke minst, takk for det flotte mennesket du var!