Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Jim-Rune og Preben.jpeg

Utviklingsgruppe - en arena for motivasjon og trygghet.

Er du dommer? Ønsker du en felles arena for diskusjon, samhold og faglig påfyll? Da er utviklingsgruppe noe for deg.

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.

Hei, våre navn er Jim-Rune Pedersen og Preben Træen Andersen, og vi har fått æren av å lede regional utviklingsgruppe 3 denne sesongen. Dette er en gruppe for å hjelpe og utvikle unge lovene og ferske dommere i alderen av 15-18år.

Vi har som formål å danne en enda tryggere arena for dere. I gruppen setter vi fokus på motivasjon og trygghet, som kan bidra i dommerkarrieren. Denne gruppen er for de som har et ønske om å bli bedre dommere, og de som ønsker et fellesskap for å bli tryggere i rollen sin som dommere på banen.

I utviklingsgruppe 3 kan du forvente:

  • Kjekke samlinger med faglig påfyll og se kamp sammen
  • Det blir servert pizza på noen samlinger
  • En egen dommerutvikler som kommer og ser dere dømme
  • Overtrekks genser til Utviklingsgruppe 3

Er du den vi søker etter? Ta kontakt med Johan Johnsen på mail: Johan.Johnsson@handball.no

Hva har utviklingsgruppe betydd for Jim-Rune og Preben

Jim-Rune og Preben har selv fulgt utviklingsgruppeløpet fra de var unge. Preben var en del av utviklingsgruppe 3 som femten åring og tok fort veien videre inn i utviklingsgruppe 2 hvor han fikk sine første bring kamper og divisjonskamper, og som 17 åring var han inni utviklingsgruppe 1 og ledet toppkampene i 3. divisjon herrer/kvinner og debuterte i 2 divisjon. Dette mener Preben er grunnet utviklingsgruppene han deltok i når han var ung, han fikk oppfølging av observatører i regionen, ble motivert til å ikke gi opp og var i gruppe sammen med jevnaldre dommere som hjalp hverandre til å bli bedre.

Håndballmiljø og glede for idretten og dømming, er to vitale drivkrefter. Å få være i et miljø i betyr mye for Jim-Rune. Bak en glede av å dømme kamper, finnes mange timer med gode diskusjoner med andre dommere, med makker, og andre venner fra idretten. Jim-Rune er fra Sogn og Fjordane, og har reist mange helger til Bergen for å være med på dommer samlinger. Klart, dette tok bort mange helger til å være med venner hjemmefra, men samtidig så er han veldig glad for prioriteringene han gjorde. For han har fått mange gode venner fra utviklingsgruppene han har tatt del i.