Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

SeniorRVN1.jpg

Lag opp – Lag ned

Det nærmer seg slutt for håndballsesongen, og vi har nå svarene på hvordan 3.divisjon - lavere vil bli.

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det nærmer seg slutt for håndballsesongen, når det kun er Mennenes sluttspill som skal spilles ferdig, - Her er det Elverum – ØIF Arendal som skal spille «best av fem» Dette vil ikke ha noe med region Vest`s lag å gjøre, og vi har nå svarene på hvordan ting vil se ut kommende sesong i 3.divisjon - lavere.

På herresiden rykket Bergen, laget som gjorde navnebytte fra FyllingenBergen, ned fra eliteserien. Det betyr at regionen står uten lag på øverste nivå, mens det i kommende sesongs 1.divisjon vil være tre lag fra Vest. Viking TIF er allerede etablert på nivået, og har de siste sesongene i tillegg snust på opprykk. I inneværende sesong ble det over og ut i sluttspillet, etter en finfin 3.dje plass etter serie.
Siste lag som skal spille på nest øverste nivå er Fyllingen, som var hakket bedre enn Bjørnar, og stakk av med opprykksplassen etter å ha slått arnaguttene på målstreken. Nærbø 2 vant avdelingen, men de kan ikke rykke opp til nivået.

Fanas damer fikk endelig spille sluttspillkamper, etter å ha vært kvalifisert for det de siste sesongene. Sola ble for sterk i kvartfinalen, selv om det bare var små marginer som skilte de to. Tertnes slet litt denne sesongen, men slo til slutt Gjerpen med god margin i «Best av tre». Vi har ikke hatt lag i 1.divisjon denne sesongen, men Fyllingen er tilbake blant de nest beste, etter å ha knivet med Åsane om opprykksplassen denne sesongen.

Det rykker to lag ned fra 2.divisjon. Haugaland og Stords herrer skal spille på øverste regionale nivå neste sesong, mens Viking TIF og Kjøkkelvik lider samme skjebne blant damene. Det blir nedrykk for begge selv om Ålgård rykker ned fra 1.divisjon og Ålgård 2 dermed må ned selv om de plasserte seg midt på tabellen.

Vi spurte Stig Quille i NHF sentralt, hvordan det avgjøres hvilke lag som rykker ned fra 2.divisjon.

-Dersom det etter ordinært nedrykk oppstår ledige plasser i en divisjon, tilbys den/disse til best rangerte lag som skulle rykket ned. Når det er flere avdelinger regnes best rangerte lag ut på tvers av avdelingene og ut fra følgende rekkefølge:

  • Gjennomsnittspoeng (antall poeng delt på antall kamper spilt)
  • Gjennomsnitt målforskjell
  • Gjennomsnitt scorede mål


svarer Quille, på epost.

Det betyr igjen at det blir noe forskyvninger i nedrykk fra damenes 3.divisjon. Blant herrene rykker Stords andrelag ned, sammen med Florø. BSI, som ble nr.tre rykker opp, siden divisjonsvinnerne Sogndal vegret seg for å ta steget opp, mens Bjørnar 2 ikke kan rykke opp.
Opp til øverste regionale divisjonen kommer Åsane og Fyllingens andrelag. Kjøkkelvik som vant serien ønsker ikke å ta steget opp.

På damesiden blir det dobbelt så mange lag som rykker ned, enn det som under normalsesonger ville være tilfelle. Det betyr at Årstad 2, og Askøy, slår følge med Florø og Fana 2. Årsaken til dette er at det skal tilbake til 12 lag i divisjonen.

-Det kom dessverre to lag ned fra 2.divisjon. Det sammen med at en skal tilbake til 12 lag, er årsaken til dette. Det kommer to lag opp fra 4.divisjon, mens BSI er eneste lag som tar steget et hakk opp, sier Sebastian Aam. -Tilbake til 12 lag er intensjonen på alle nivåer. På lavere nivå er det selvfølgelig vanskelig – her er plass til alle som melder seg på. I tillegg melder vi på lagene som var med i fjor, og legger dem på nivået de tilhører når sesongen 22/23, kastes i gang, sier seriekonsulenten videre.

Oppsett for kvinner/menn senior skal se sånn ut, i  3, 4, 5. og 6. divisjon.

KVINNER

3 divisjon

 

4.divisjon avd. 1

 

4.divisjon avd. 2

Bergen

 

BSI 2

 

Aurland

Bjørnar

 

Askøy

 

Eid

Bønes

 

BI

 

Florø

Dale

 

Bjarg

 

Florø 2

Fyllingen 2

 

Fana 2

 

Førde 2

Gloppen

 

Flaktveit

 

Høyang

Kjøkkelvik

 

Juristforeningen

 

Jotun

NHHI

 

Sotra 2

 

Sogndal

Os

 

Tertnes 2

 

Stryn

Sotra

 

Voss

 

Syril

Stord

 

Årstad

   

Viking TIF

 

Åsane 2

   

 

5.divisjon avd 1

 

5.divisjon avd 2

Bjarg 2

 

Askøy 2

BSI 3

 

Bergen 2

Bønes 2

 

Bjørnar 2

Fyllingen 3

 

Gneist 2

Kjøkkelvik 2

 

Løv-Ham

Lindås

 

Nore Neset

Lyngbø

 

Sandviken

NHHI 2

 

Sund handballklubb

Viking TIF 2

 

Sædalen

Årstad 3

 

 

6.divisjon avd 1

 

6.divisjon avd 2

Askøy 4

 

Askøy 3

Bjørnar

 

Fitjar

Eidsvåg

 

Kjøkkelvik 3

Kalandseid

 

Lindås

Kjøkkelvik 4

 

Nordre Holsnøy

Odda

 

Nore Neset 2

Os 2

 

Skjergard

Osterøy

 

Sund handballklubb

Sotra 3

 

Vadmyra

Årstad Rullestol

 

Åsane 4

Åsane 3

 

Sotra 4

 

MENN

 

3 divisjon

 

4.divisjon

 

5.divisjon

Askøy

 

Bergen

 

Dale

BI

 

Bjørnar 3

 

Fyllingen 3

Bjørnar

 

Fana

 

Førde

Eid

 

Florø

 

Lindås

Fyllingen 2

 

Gneist 2

 

Nore Neset

Glopppen

 

Juristforeningen

 

Os

NHHI

 

Kjøkkelvik

 

Skjergard

Sogndal

 

Nore Neset

 

Solid

Sotra 2

 

Norrøna

 

Årdalstangen

Stord

 

Viking TIF 3

 

Åsane 3

Årstad

     

Bjørnar 4

Åsane 2

       

 

Både Damelaget og Herrelaget til Fyllingen rykker opp til 1.divisjon. Det blir spennende å følge begge kommende sesong, der det trolig vil være å etablere seg på nivået som blir lagenes målsettinger.