Tertnes beholder plassen

Når det først løsnet var det klasseforskjell. Tertnes leverte i siste og avgjørende kamp i best av 3 kamper

Tertnes leverte i siste og avgjørende kamp i best av 3 kamper. Det var jevnt, og som tertnestrener Jarle Alvær sa til handballtv.com i pausen, er det akkurat den spenningen en hadde sett for seg at det skulle være. Målvaktene var med å prege førsteomgangen. Blant annet hadde Josefine Lien, Tertnes` målvakt, en redning som var inngangspengene alene.

Andreomgang startet med avkast for Tertnes, og en nydelig crosspasning til Henrikke Kjølholdt som lobbet ballen i mål. Utover i omgangen dro hjemmelaget stille og rolig fra, og etter drøye 10 minutter var stillingen 20 – 15 i Åsane Arena. To kjappe tertnesmål etter, tok Gjerpen time out. Men det syntes ikke å hjelpe noe særlig, tre minutter etter at den var over, hadde Tertnes scoret 4, mens Gjerpen ikke klarte å kvittere. 17 minutter ut i omgangen var stillingen 25 – 16 og Tore Johannessen og teamet rundt ham, valgte å ta sin første time out.

Utover i omgangen stokket det seg fullstendig for hvittrøyene fra Skien, Pål Oldrup Jensen på Gjerpens benk tok sin og sitt lags siste time out, og var mest opptatt av at laget sto på og viste publikum at de ville

Tertnes fortsatte å dra fra og inn i siste spilleminutt var stillingen

-Forrykende 2.omgang, og mye som løsnet. Vi beholder roen og i angrep og det vi fikk vist hva kan, sa Jarle Alvær til handballtv.com. Linn Gossè som trolig blir med videre,og Madeleine Hilby, som nå skal til Tyskland å spille, tok begge til tårene og kunne ikke helt utrykke gleden en kjenner på når det endelig har løsnet.

Det betyr Rema 1000 Liga for Tertnes, i det som blir lagets 31.sesong på øverste nivå, og forberedelsene til neste sesong starter ganske snart, klarte Marit Brox så vidt å si, i en blanding av latter og tårer. - Jeg har gått med en klump i magen i et par uker nå, og endelig løsnet det for jentene, sa det som kanskje var landets gladeste Daglige Leder.

Tore Johannessen var like rolig som alltid, men selvfølgelig veldig glad. Spesielt var han glad for måten Tertnes vant på. – Vi får til det vi har øvd på, og vi presser dem til å gjøre tekniske feil og er rask i ankomst. Veldig bra og det var godt å se, selv om vi måtte vente til kvalifiseringens siste omgang, sa han.

Håndball-Bergen og hele regionen gratulerer, og ønsker Tertnes lykke til i enda en sesong på toppnivå.