Sølv til jentene!

4.-6. mai ble NM Regionslag arrangert i Sotra Arena, hvor landets beste 17-åringer kjempet om NM-tittelen.

Jentene var først ut med sin kamp fredag kveld mot region SørVest. Til pause lå jentene under 12-8, men arbeidet seg sakte og sikkert inn i kampen igjen og vant til slutt 24-21. Det betydde at jentene havnet i pulje med region Sør og Innlandet.

Guttene åpnet helgen med kamp mot region Innlandet. Dette skulle vise seg å bli en jevn kamp, og til pause var lagene like langt på stillingen 12-12. Også etter 50 minutter var stillingen uavgjort, noe som medførte "shoot-out". Her trakk Innlandet det lengste strået og vant til slutt 24-23.

Lørdag var guttene først ut i sin kamp mot region Nord. Nord førte førsteomgangen, men klarte ikke å kvitte seg med guttene fra Vest. Utover i 2. omgang dro Nord sakte med sikkert i fra, og vant til slutt 30-21. Kamp to for guttene lørdag var mot region Øst. Dette ble som ventet en veldig tøff kamp, hvor Øst til slutt vinner 36-23. Disse resultatene betydde at guttene skulle spille kamp om 5. plassen søndag mot fredagens motstander, region Innlandet.

Jentene sin første puljespillskamp var mot Region sør. Jentene ledet 12-11 til pause, men i 2. omgang tok region Sør stadig mer initiativ og vant til slutt 23-20. Med dette resultatet måtte jentene slå region Innlandet i sin siste kamp lørdag for å nå semifinalespillet. Førsteomgangen var jevnspilt med Vest i ledelsen 14-13. I 2. omgang hevet Vest forsvarsspillet betraktelig og fikk med dette en stadig større luke til Innlandet. Jentene vant til slutt 31-21 og var klar for semifinale!

Jentene var først ut søndag med semifinale mot region Nord. Jentene fortsatte det gode forsvarsspillet fra 2. omgangen mot Innlandet, og ledet fortjent 11-6 til pause. I 2. omgang fortsatte det gode forsvarsspillet og jentene vant til slutt 19-15.

Guttene spilte sin siste kamp søndag mot region Innlandet i kampen om 5. plassen. Guttene ledet 11-10 til pause, men i 2. omgang tok Innlandet mer og mer initiativ, og vant til slutt 25-22.

I jentenes finale ventet region Sør, det eneste laget som så langt hadde slått våre jenter. Dette ble en kamp hvor Sør førte store deler av kampen, dog uten kvitte seg helt med jentene fra Vest. Våre jenter kjempet hardt hele veien, men Sør holdt stadig unna, og vant til slutt 21-19 etter noen veldig spennende sluttminutter.

NHF Region Vest gratulerer alle spillere og ledere med sølv i årets NM!

Gledelig var det også at jentene fikk hele tre spillere på turneringens all-star lag:

• Bakspiller - Christine Alvær
  • Kantspiller høyre: Henrikke Kjølholdt
  • Kantspiller venstre: Rikke Øyerhamn

Region Vest gratulerer alle tre med en flott prestasjon denne helgen!

Vi på regionskontoret ønsker også å takke Sotra Sportsklubb for et veldig godt gjennomført arrangement - samt alle frivillige som har arbeidet fra tidlig til sent denne helgen for å gi spillere, trenere, ledere, dommere og publikum en best mulig opplevelse!