Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

20180427-Anleggsmøte-Førde-640-x-360.jpg
Møte på Idrettens hus i Førde

Anlegg i fokus!

Flere rimelige treningsflater for barn og unge er et stort fokusområde for regionen. I den forbindelse var Region Vest på besøk hos tre forskjellige kommuner for en ukes tid siden.

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.

I Stryn kommune var det ArenaStryn som stod i fokus da anleggsrådgiver Tore Alfstad, Oddny Grete Njøten og Hans Petter Andersen fikk et dialogmøte med de involverte.

Et spennende prosjekt som vil frigjøre tid i Strynehallen og gymsaler til innendørsaktivitet. Etter at kommunen overtok eierskapet til Strynehallen er også en omfattende rehabilitering satt på agendaen.

I første omgang er skal taket tettes på en ordentlig måte. Deretter er det gulvet som må utbedres. I Stryn er det politisk vilje til begge deler, og brukerne av hallen har sett stor forbedring i det knappe året kommunen har vært eier.

Turen gikk videre til Jølster der vi møtte blant annet ungdomsrådet i kommunen. I Jølster er det vedtatt en ny flebrukshall. Målet fra prosjektgruppen er at første spadetak skal gå i jorden på tampen av 2018. Dermed vil håndballgruppen få en etterlengtet hall som de kan drive sin aktivitet i.

Region Vest fikk høre både hva ungdommene mente, og ikke minst kunne vi tilby verdifull kompetanse og rådgivning gjennom vår mangeårige anleggsekspert, Tore Alfstad. På dette møtet var også den nyvalgte styrelederen, Øyvind Indrebø til stede.

Siste møte var på idrettens hus i Førde, og samlet både politikere, idrettsråd og håndballklubber til en fruktbar diskusjon og meningsutveksling rundt flere spennende prosjekter. Det prosjektet som uten tvil var mest spenstig og fleridrettslig til nytte er det spennende prosjektet rundt oppgradering  og utbygging av Førdehuset. Dersom dette prosjektet blir realisert vil det være et stort løft for idretten i kommunen. I tillegg skal det stå ferdig en ny videregående skole i 2023. I den forbindelse har fylkeskommunen vedtatt bygging av kroppsøvingsareal, og i den prosessen jobbes det iherdig for å samarbeide med fylkeskommunen om å få på plass et anlegg som tjener både skole og idrettslagene. Som om ikke det var nok ønsker også kommunen å sette i gang utbygging av flerbruksflate ved Halbrend skule. Dersom alle disse prosjektene blir realisert i perioden mellom 2020 og 2030 kan innendørsidrettene gå en lysere fremtid i møte.

25x45 meters flate som minimum

Et gledelig og viktig budskap som både klubber og region fikk i møte med de ulike kommunene, var at alle har vedtatt utbygging av minimum 25x45 meters bygningsmasse når man skal starte prosjekter med bygging av ny idrettshall. Denne dimensjonen sørger for en aktivitetsflate, med sikkerhetssoner som tilfredsstiller dagens gjeldende krav til blant annet håndballflate og flere andre innendørsidretter. Dette vil derfor gi et løft for flere innendørsidretter, slik at kommunene kan gi gode treningsvilkår og rammebetingelser for innbyggerne i årene fremover. 

Gratis halleie for barn og unge

Dette er et avgjørende punkt for å kunne tilrettelegge for fysisk aktivitet for barn og unge. Norsk håndball mener det er viktig at kommunene tar dette ansvaret og tilbyr gratis halleie. På denne måten viser det at oppvekstvilkår og fysisk aktivitet er viktige elementer for barn og unge i dagens samfunn.

Vi gleder oss til å følge alle disse spennende prosjektene, og til at flere treningsflater dukker opp!

20180427-Anleggsmøte-Jølster-640x360.jpg