Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

IneEgeland_Skrim_JulianeMobergLøvik_Fana_Fotoograf_ OleJohnHostvedt (002).jpg
Fotograf: Ole Johan Hostvedt

Begge vil vinne

Søndag avgjøres det om Fana blir nummer 1 eller 2 i kvinnenes 1.divisjon.

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det er duket for festforestilling når Fana tar imot Skrim Kongsberg, og samtidig tar avskjed med Slåtthaughallen.

Skrim Kongsberg og Fana har ledet an divisjonen gjennom hele sesongen, og har som tabellen viser vært i en klasse for seg før seriefinalen. Søndagens bortelag slo Fana 28 – 23, i en kamp Juliane Moberg Løvik (rød drakt, Foto; Ole John Hostvedt) scoret to mål for gjestene i desember, men før den avgjørende kampen er det «dødt løp» lagene imellom. Begge har 37 poeng etter 18 seire, 1 uavgjort og 2 tap, og premissene er dermed klar. Ine Egeland & Co (blå drakt) blir seriemester dersom de tar poeng – Fana må vinne.

Vi har hatt en prat med de to lagenes trenere og fått en stemningsrapport fra de to leirene før det avgjøres hvem som til syvende og sist blir aller best.

Erlend Lyssand, Fana.
- Vi har trent godt siste uken, og gleder oss til kamp. Målet for sesongen er for lengst nådd, men når vi står i situasjonen vi nå gjør, ønsker vi selvsagt å toppe det hele med å vinne divisjonen. Å rykke opp var selvsagt det viktigste, og å vinne blir som en bonus å regne. Lene Kausland er dessverre skadet, mens Silje Selstad sliter med en skadet fing og sting i den. Vi må derfor vurdere underveis hvordan hun eventuelt blir brukt.
Ellers håper vi på fullt hus i vår siste kamp i Slåtthaugallen. Vi vil gjøre et vi kan og satser på å gjenskape atmosfæren som var da vi sikret opprykk i kampen mot Viking. Det fortjener jentene og det fortjener klubben, sier han

Petter Kjærnes, Skrim Kongsberg
- For oss har opprykk vært viktigst gjennom hele sesongen, og jeg har for så vidt uttalt at å vinne divisjonen ikke betyr så mye. Men når vi er der vi er, så kan vi vel si at det er en viktig kamp vi skal spille på søndag, og at vi ønsker å gå seirende ut av bataljen.
Siste tiden har vi trent med fokus på å bli et bedre håndball-lag, og gleder oss til kampen i Bergen. Vi skal jo møtes igjen i eliteserien til neste sesong, og det blir spennende å se hvordan vi står mot hverandre.
Troppen er skadefri og fin, og vi kommer alle mann alle til søndagens dyst, sier Kjærnes.

Kampen på søndag markerer også en slags avskjed med Slåtthaughallen for Fana. Ny moderne hall er snart klar til å ta i bruk, og Fana Arena blir et fantastisk tilskudd til klubben, som på regionens ting fikk tildelt prisen «Årets klubb», når de skal spille eliteseriehåndball for første gang i klubbens historie, når sesongen 18/19 kastes i gang til høsten.

Vikings damer skal også i aksjon denne hegen. De spiller i Campus Arena Gjøvik, der de møter allerede nedrykksklare Gjøvik. For blåtrøyene fra Bergen er det en kamp uten særlig betydning – de ender på en 7.plass uansett resultat.
Førde skal møter Levanger i Trønderhallen, og også for dem er det en kamp uten annen betydning enn æren. Førdianarane har reddet plassen, og ender opp som nummer 8. eller 9, når 1.divisjon kvinner er ferdigspilt søndag ettermiddag.