Annonse
2024 Ny landslagsdrakt

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Rolf Ellingsen årets ildsjel.jpg
Årets ildsjel Rolf Ellingsen med Andris Hamre (tidl. styreleder)

Årets prisvinnere

I helgen ble det utdelt priser til flere dyktige klubber og personer som har utmerket seg siste året og/eller over tid.

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.

Under regionstinget og Gjensidige cup forrige helg ble det delt ut velfortjente priser til flere klubber og enkeltpersoner som har utmerket seg siste året eller over en periode.

Her er en oversikt over prisvinnerne:

Årets unge spiller 16-18 år

Skal tildeles spiller (en gutt og en jente) i aldersgruppen 16 til 18 år som har vist god fremgang og gode prestasjoner.

Årets unge jentespiller er målvakt og opprinnelig fra Bønes IL. Hun var sentral når Fana sitt damelag rykket opp til eliteserien denne sesongen. Har deltatt i EM og VM med LK98.Hun har Har 47 landskamper for dette laget, og er aktuell for U20 VM til sommeren.

Årets unge spiller går til Sofie Ege Grønlund.

Årets unge guttespiller er venstre kantspiller, opprinnelig fra Breimsbygda og Gloppen.  Flyttet til Bergen før 2016/2017 sesongen og ble spiller for Idrettslaget Gneist. Som spiller for Gneist fikk årets vinner være med i rekruttstallen til FyllingenBergen og laget ble nr. 2 i Landsserien for 18-åringer den sesongen. Årets unge guttespiller ble løftet opp i A-stallen til FyllingenBergen denne sesongen, og fikk sin eliteseriedebut.
Årets unge guttespiller er Leander Myklebust Seime

 

Årets trener

Årets trener går til en som har utmerket seg i aldersbestemt håndball. Treneren har i sitt arbeid for sin klubb, bidratt til utvikling av spillerne og lag.

Årets trener har gjennom flere år arbeidet med aldersbestemt håndball i Bergen Håndballklubb og Årstad I.L. Treneren er nøyaktig og strukturert i sitt trenerarbeid, noe som over tid har gitt resultater både i form av lag og enkeltutøvere. Treneren er en ung ambisiøs trener som allerede snart er ferdig med sin trener 3 utdannelse. 
Årets trener er: Eirik Nydegger fra Bergen Håndballklubb.

 

Årets dommerpar

Premiere to dommere/par som har vist god fremgang og gode prestasjoner i sesongen som har gått. Samt utmerket seg som gode dommerforbilder for klubben(e) de representerer.

Årets dommerpar Sogn og Fjordane:

Som første yngre par i Sogn og Fjordane på flere sesonger, har paret debutert og dømt fast i kvinner 3 divisjon. De har også fått sin debut i menn 3.divisjon. Årets dommerpar Sogn og Fjordane er

Johannes Lefdal fra Haugen IL og Sondre Vangberg fra Eid IL.

Årets dommerpar Hordaland:

Ved sesongstart 2017 – 2018 var paret aktuelle som nytt par i 2 divisjon kvinner, og med gode tilbakemeldinger ble paret også gitt tillitten å dømme kamper i menn 2 divisjon og er ett av regionens satsningspar mot elitenivå.  Årets dommerpar Hordaland er:

Fredrik Andresen og Jørgen Wold fra Nore Neset.

 

Årets unge ildsjel (16-25år)

Tildeles en person mellom 16 og 25 år som har gjort en solid innsats for klubben sin. Personen kan enten være trener, tillitsvalg eller ha andre verv i klubben.

Årets unge ildsjel er vokst opp i og med klubben sin, og har et sterkt eierskap til klubben. Der andre tenker: «Hva kan Klubben gjøre for meg» tenker årets unge ildsjel: «Hva kan jeg gjøre for klubben»

Hun er spiller, trener, leder for ungdomsutvalget og primus motor for håndballskoler.

Årets unge ildsjel er

Amalie Furdal Jakobsen 22 år fra Askøy Håndballklubb.

 

Årets klubb

Tildeles breddeklubb som jobber godt, gjerne over tid, i sitt nærmiljø, gjennom å legge forholdene til rette slik at alle som ønsker å spille håndball har et tilbud i klubben. 

Håndballgruppen som i år får prisen for Årets klubb, har vært en del av idrettslaget siden 1945. Først med kun kvinner på programmet, men nå en av regionens største klubber, med aktivitet for begge kjønn.

Klubben har flere ganger blitt både kretsmestre og siden 2004 regionsmestre. I tillegg har ulike lag markert seg i nasjonale serier og de har på hele 2000 tallet utpekt seg som en av regionens sportslig beste, på jentesiden. Det har vært drevet tålmodig og godt mens det er blitt satset på lokale spillere og trenere, og under mottoet «Flest mulig, lengst mulig, best mulig» har en sakte men sikkert nærmet seg toppen av norsk håndball. Samtidig har en opprettholdt viktigheten av å ha et breddetilbud for alle, og siste skudd på stammen er i så måte et lag som deltar i Gullserien

Sesongen 2017/18 har vært spesielt god for klubbens flaggskip – damelaget i 1.divisjon. De har sikret opprykk med å dårligst bli nummer 2 når de møter Skrim Kongsberg neste søndag, noe som betyr at vi i Region vest fra og med sesongen 2018/19 har to damelag som skal spille i eliteserien. Vi gratulerer Fana Håndball med prisen «Årets klubb»

 

Årets ildsjel

Tildeles en person som har gjort en solid innsats for klubben sin, gjerne over tid. Personen kan enten være trener, tillitsvalg eller ha andre verv i klubben.

Årets ildsjel går til en person som har hatt viktige oppgaver for klubben sin i mer enn 20 år. I svært mange av disse årene har denne personen sittet i styret i klubben (og gjør det også i dag), men langt viktigere er hans roller og mange bidrag for klubben generelt i disse årene.

Først og fremst har han i årevis vært regnskapsfører for klubben sin. Dette er noe han gjør uten noen form for kompensasjon, og i en eliteserieklubb er dette ingen liten jobb, selv om klubben er en relativt liten klubb. Årets prisvinner er også viktig ifm. rigging til hjemmekamparrangementene, og han står også for alt av innkjøp til hjemmekampene, og koordinerer kiosk- og billettsalg.

I tillegg stiller han opp på og bidrar på alt mulig av forefallende oppgaver, alltid med det samme gode humøret og alltid positiv; NEI eksisterer ikke for årets vinner.

Denne mannen er selve symbolet på dugnadsånden i Tertnes Håndball Elite, det er veldig fortjent at årets pris går til Rolf Ellingsen.

 

Inkluderingsprisen

Tildeles en klubb som aktivt arbeider med å styrke inkludering av barn,- unge og voksne med flerkulturell bakgrunn og/eller med funksjonsnedsettelse.

Det er mange klubber i regionen som arbeider godt med inkludering av spillere med funksjonsnedsettelse.

Årets inkluderingspris går til en klubb som på eksemplarisk vis har etablert et tilrettelagt håndballtilbud – Gullag- i tett samarbeid med kommunen.

Skavøypoll IL og Vågsøy kommune har denne sesongen, sammen etablert et tilrettelagt håndballtilbud i Nordfjord.

Klubben sitt ønske om å inkludere alle i håndballfamilien har vært drivkraften bak etableringen. På kort tid har ildsjeler i klubben og kommunen rekruttert en treningsgruppe på om lag 12 spillere.

I en kommune med vel 6.000 innbyggere har de vist at det ikke har vært spillerne som manglet i Nordfjord med idrettstilbudet. Således er de til inspirasjon for andre.

Som et resultat er idrettstilbudet i Nordfjord blitt mer mangfoldig og håndballfamilien større.

Inkluderingsprisen for 2017/18 sesongen går til Skavøypoll IL

 

Håndballprisen 2017

Denne prisen kan tildeles klubber, spillende lag eller enkeltpersoner, for en spesielt god prestasjon eller godt arbeid i klubb i en sesong eller godt arbeid i klubb over flere sesonger.

Sotra Sportsklubb -
Hedersprisen for 2017 går til en klubb som Er helt eventyrlig på å stille opp med frivillighet og arrangementshjelp. Uten denne klubben hadde NHF Region Vest aldri kunne gjennomføre alt vi gjør vært år. De stiller opp på Beach håndball, veteran NM, alle landskamper med mer.
Håndballprisen 2017 går til SOTRA SPORTSKLUBB.

 

Håndballprisen 2018

Denne prisen kan tildeles klubber, spillende lag eller enkeltpersoner, for en spesielt god prestasjon eller godt arbeid i klubb i en sesong eller godt arbeid i klubb over flere sesonger.

Årets hederspris, går til en person som har viet store deler av sitt liv til håndball. Både lokalt og nasjonalt er vedkommende lagt merke til med sin nitidige fasinasjon for statistikk og analyse, enten det gjelder håndball spillet eller håndball dømming. Han har vært trener, spiller, dommer, dommerutvikler, sammen med å ha hatt ulike verv i både klubb, region og forbund – bare for å nevne noe.

Vedkommende har altså hatt mange ulike roller og er en høyt respektert person, med masse kunnskap og kjærlighet til idretten vår.  At han aldri går halvhjertet inn for noen av oppgavene han har tatt på seg har blitt hans varemerke, og han vil helt sikkert bli savnet i klubben han har tjent siden 2011, når han nå velger å trekke seg tilbake for etter eget sigende å blant annet kunne bruke mer tid på en spennende jobb, og sin nye hytte på Bømlo. I tillegg har vi hørt at han både kan tenke seg å bidra noe med dommerutviklingsarbeid, og at han har en sønn som trener et damelag, der han også kanskje kan hjelpe litt til.

Uansett – vi takker for alt prisvinneren har bidratt med, og håper å kunne dra nytte av hans kompetanse også i årene som kommer, og gratulerer
Erlend Aam med Årets hederspris.