Opp- og nedrykk
Med få måneder igjen av sesongen er det dags for å se på opp- og nedrykksmodellen i seniorklassene.
Fristen for å si fra seg retten til å rykke opp fra 4. til 3.divisjon, fra 3. til 2. divisjon eller fra 2. til 1. divisjon uten at dette medfører økonomiske eller sportslige sanksjoner, er nå gått ut. Dette påvirker også hvem som ligger ann til opp- og nedrykk i de ulike divisjonene i Regionserien.
De som har vegret seg mot opprykk
Følgende lag har vegret seg for opprykk ved endt sesong:
- Kvinner:
- Åsane vegret seg for opprykk til 1.divisjon.
- Fyllingen 2 vegret seg for opprykk til 2.divisjon.
- Menn:
- NHHI vegret seg for opprykk til 2.divisjon.
- Viking TIF 2 vegret seg for opprykk til 2.divisjon.
- Åsane vegret seg for opprykk til 2.divisjon.
Opp- og nedrykk
I regionserien er denne sesonen en overgangsesong for å bygge opp ny divisjonmodell på kvinnesiden. I korte trekk vil den nye modellen gjøre at laveste nivå på kvinnesiden går fra 9.divisjon til å blir 6.divisjon, men da med en ekstra avdeling i 5.divisjon og flere 6.divisjonsavdelinger. Dette vil påvirke opp- og nedrykk tilknyttet våre laveste divisjoner. Se opp- og nedrykksmodellen under.
Videre er det viktig å merke seg at nedrykk for regionens lag i 2. divisjon har påvirkning på lavere divisjoner i forhold til antall ledige plasser i regionseriens lavere divisjoner. De lag som etter bestemmelsene skal rykke ned, kan bare bli stående dersom det etter opprykk fra divisjonen under gir ledige plasser. Altså, dersom flere av regionens lag rykker ned fra 2.divisjon til 3.divisjon, vil dette gjøre at flere enn opprinnelig oppsatt lag rykke ned fra 3.divisjon. Og vil kunne gi samme konsekvens nedover i divisjonssystemet.
Samtidig må en også merke seg at dersom lag som ligger på plassering som gir rett til opprykk, enten har vegret seg eller ikke kan rykke opp, går opprykksplassen til neste på tabellen. Men et opprykk vil ikke bli tildelt til lag lavere enn fjerdeplass på tabellen.
Les også: