Annonse
2024 Posten Cup

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Oda, Mariell og Rikke.png

Arbeidsuke i NHF Region SørVest

Vi har denne uken hatt Mariell, Oda og Rikke på arbeidsuke. Les mer om deres uke i Region SørVest her

Vi er tre jenter fra Kjerrberget ungdomsskole som har vært på jobbuke hos Norges håndballforbund Region SørVest. Alle tre spiller håndball for Sola håndballklubb og det var en av grunnene til at vi valgte å jobbe akkurat her.

 

Vi har sett alt fra hvordan tabelloppsettet ser ut, og programmene som blir brukt når en setter det opp. I tillegg til dette har vi fått muligheten til å trene med flinke elever fra St.Svithun vgs. som går Talenter Mot Toppen og Toppidrett. Det er en linje med bra opplagt trening som resulterer i et svært høyt nivå. Dette synes vi har vært gøy fordi flere av oss ønsker å gå denne linjen selv. 

Vi har hatt tre lærerike dager her hos håndballforbundet, hvor vi har fått muligheten til å se hvordan ting fungerer og hvordan en arbeidsdag i håndballforbundet kan se ut. 

Første dag startet med at vi dro til Stavanger Idrettshall, hvor planen var å filme inn noen videoer. Videoene vi spilte inn skulle vi bruke til serien KLISTERHJERNE, som vil bli postet på noen av håndballforbundets sine sosiale medier. Denne seieren går ut på hvordan klister skal bli brukt riktig, slik at man unngår å gjøre feil med klister. Det er mange som ikke vet helt hvordan, hvor og når man skal bruke klister. Dette viser og forklarer vi i videoene vi har laget. Etter vi var ferdig å filme inn dro vi tilbake til håndballforbundet sin arbeidsplass, og startet og redigerte videoene.  

På dag to startet vi også dagen i Stavanger Idrettshall, der vi var så heldige som fikk trene med talenter mot toppen. Det var en lærerik trening der vi hadde felles oppvarming med gutter og jenter, og deretter deltes vi opp og hadde forskjellige øvelser hvor vi var med jentene.

I starten kjente vi litt på nervene med tanke på det gode nivået som er, men de var veldig hyggelige og tok oss godt imot som gjorde det utrolig gøy og lærerikt.

Når treningen var ferdig dro vi tilbake til kontoret til håndballforbundet og spiste lunsj med de andre ansatte. På dag en filmet vi inn til serien klisterhjerne, så resten av dagen gikk til redigering av videoene og opplæring i hvordan puljer og serier blir lagd. 

På den tredje og avsluttende dagen begynte vi med utendørsaktiviteter sammen med St. Svithun før vi skulle gå gjennom produktene vi hadde utarbeidet og skrive en rapport. Vi møtte opp på St. Svithun vgs og gikk sammen ned til Stokkavannet, med treningsapparatene. Der ble vi delt inn i 8 forskjellige lag og hadde ulike øvelser som fokuserte på for eksempel arm styrke og utholdenhet. En fra hvert lag deltok i hver sin konkurranse der taperne røyk ut og vinnerne gikk videre til finaler. Vi skrev ned poengene og gikk videre til damphuset for å bade. Der hadde vi pizza og brus før vi ryddet sammen og gikk tilbake til skolen. Etterpå dro vi til kontoret for å spise lunsj, og deretter skrev vi en oppsummering av uken.

 

Alt i alt har vi fått nye opplevelser, erfaringer og hjelp av hyggelige ansatte som har gjort disse dagene enda bedre. Vi har også fått et innblikk i hverdagen til Talenter Mot Toppen og Toppidrett som gjør at vi har fått mer sansen for å velge dette på vgs.