Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Rugtvedt Skole.jpg
Vinner Regional Kast ballen konkurransen 2022 - Rugtvedt skole

Halsen IF om Kast Ballen

Klubben jobbet mye med rekruttering og økte medlemsmassen med 30 nye utøvere

Halsen IF håndballgruppe var en av 33 klubber i Region Sør som deltok i skoletiltaket Kast ballen i 2023. Kast ballen er et nasjonalt tiltak som skal hjelpe lærere til at enda flere barn får gleden av å leke med ball når de er på skolen. Ved å bruke ferdige undervisningsopplegg, får barn på 1. – 3. trinn en introduksjon til lek med ball og håndball på skolen. Her er det konkurranser, aktivitetsdager og fine øvelser for ulike aldersgrupper. 61 skoler deltok i Region Sør i 2023.

Nå har skoler igjen muligheten til å registrere seg til Kast ballen, og fristen er 8. mai.

Styreleder i håndballgruppa i Halsen IF, Camilla Lundh er veldig positiv til Kast ballen tiltaket og mener dette veldig bra tilbud til skolene.

- Det er veldig godt lagt opp, hvor hovedfokuset er morsomme aktiviteter med ball, kast og mottak og masse småspillvarianter. Øvelsene er laget med utgangspunkt i kompetansemålene i den nye læreplanen. Dette tiltaket er unikt og noe jeg mener alle skoler burde melde se på. Her treffer Håndballforbundet ordentlig, og de barna som har deltatt tidligere sier de er kjempefornøyde med håndballktivitet i de tre ukene det foregår. 

Hvordan har Kast ballen hjulpet deres klubb med rekruttering?

Vi i Halsen har jobbet med rekruttering på flere områder. Vi ser på «Kast ballen» som en sterk medvirkning til vår økte rekruttering i klubben vår.

Har dere hatt en økning i antall medlemmer etter Kast ballen, og hva har dere gjort av tiltak for å få barna inn i håndballhallen?

Høsten 2023 hadde vi med Østre Halsen skole som er i vårt nedslagsfelt. Vi jobbet som nevnt bredt med rekruttering og økte medlemsmassen med 30 utøvere. Vi har et sterkt fokus på å jobbe målrettet mot å gi barn en god arena hvor barn og unge skal ha trygge rammer, samt få den gode følelsen av å være en del av noe. Dette gjør vi blant annet med å arrangere håndballskole hver høst.

Vi vet at Kast ballen har bidratt positivt til at våre rekrutteringstall økte da våre yngste lag startet opp høsten 2023. Vi er allerede godt i gang med å planlegge høstens rekrutteringstiltak som skal gjennomføres etter Kast ballen-perioden i uke 39. 

Hvorfor anbefaler dere andre klubber å bli med i Kast ballen?

Fordi det gir en helt unik mulighet for introduksjon til håndball i tidlig alder. Barna blir tidlig indtrodusert til lek med ball, og Kast ballen gir skolene et ballnett med baller til elever i 1.-3. klasse. Lærere som aldri har tatt i en håndball synes tiltaket er gøy og det følger med et enkelt og forståelig opplegg som blant annet kroppsøvingslærerne får med seg en verdifull verktøykasse både mtp. øvelser og gratis utstyr.