Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Ofte stilte spørsmål

I løpet av en sesong kommer det mange spørsmål om barnehåndball. Det kommer stadig nye trenere som lurer på hvordan turneringene fungerer. For å hjelpe til litt har vi samlet de mest stilte spørsmålene og svarene her.

- Ja, man kan ligge både ute og inne så lenge man forsøker å få tak i ballen. En spiller har ikke lov å ligge fast rundt en motspiller, det kalles frimerke. Det er det dynamiske spillet vi ønsker å oppnå. Spillerne skal ha lyst på ballen! Det er viktig at dere øver på motspill til dette på trening , slik at spillerne ikke blir overrasket når de plutselig blir møtt av forsvarsspillere langt ute på banen.

- Ja det kan man. Så lenge skuddet er avlevert fra forsvarende lags banehalvdel (altså motstanderens banehalvdel). Dersom skuddet avleveres fra egen banehalvdel skal scoringen underkjennes, og ballen settes i spill av motstanderens målvakt.

- Spillerne skal være ball- og ballbaneorientert, og prøve å snappe ballen fra det andre laget. Man kan og bør prøve å stoppe en spiller som prøver å komme forbi deg, og da er det greit med fysisk kontakt ut i fra vanlige håndballregler. Man skal imidlertid ikke ut å låse opp spillere hvis de ikke er på vei mot mål. Dytte en spiller, eller dra i trøya er ikke tillatt.

- Ingen lag bør vinne med mer enn 10 mål, og begge lag bør ha scoret mål ved kampslutt.

Det er det beste lagets ansvar å regulere spillet hvis kampene er i ferd med å bli ujevne.
 
Måter dette kan gjøres på er:
     * Målvakta blir igjen i målet så man ikke spiller overtall i angrep.
     * Vurder eget lags forsvarsspill. Om man selv spiller offensivt og motstanderlaget sliter med å få spilt ballen seg i mellom fordi balllen stadig
        snappes eller mistes, bør det beste laget endre forsvarsformasjon. 
     * Hvis man snapper ballen blir man enig med sine spillere om at det stanses opp og spilles etablert angrep.
     * Dominerende spillere settes på spilleplasser der de ikke kan være like dominerende 
     * Det øves på finter, viderespill etc.    
     * Dominerende spillere tilbringer like mye tid på benken som alle de andre spillerne på laget.
    

Det er IKKE tillatt å sette innpå ekstra spiller på laget som ligger under!

- Nei i barnehåndballturneringene spiller vi uten spillernavn på kamprapportene.

Fra sesongen 2019-2020 skal spillertroppen til laget registreres i TA (slik som hos eldre lag).
Det skal altså ikke lenger fylles ut deltakerlister for levering i hallene.

- Det er åpent for påmelding av lag gjennom hele sesongen. Se på påmeldingsfristene for hver måned (ligger i linken "Påmelding 6-10 år"). Alle påmeldinger gjøres via Turnerings Admin (TA). Lag som melder seg på etter fristen er ikke sikret deltakelse.

- Det er fri spillerflyt mellom lag i samme og tilstøtende klasser i Region Sør. Spillere kan dermed delta på flere lag i samme aldersklasse og aldersklassen over.

- Det kan gis dispensasjon til dette i helt spesielle tilfeller. De fleste lag er imidlertid flinke og sender spillere oppover, slik at f.eks. en J7-spiller flyttes til J8.

I Region Sør spiller man med rene jentelag og guttelag.

Det er tillat å ha med inntil 2 spillere av motsatt kjønn pr aldersklasse dersom disse ikke har noe spiltilbud i egen klasse eller aldersklassen over sin egen. Dersom klubben har flere enn 2 spillere av motsatt kjønn må man melde på lag i den klassen.

- Det koster 550 kr pr. lag å delta i 4'er håndball, og 600 kr pr. lag å delta i 5'er håndball. Dette faktureres klubbene.
I tillegg er hvert enkelt lag med å betale dommerne i hver enkelt turnering. Det betales via vipps eller kontant i hallen, til arrangørklubben.

- Det er opp til hver enkelt arrangørklubb om spillerne får premie og/eller diplom. Noen velger å gjøre det, andre ikke. Regionen stiller med premier på turneringene i desember og april.