Annonse
Landslagsmaskoter i Stavanger

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Kast Ballen Hoppensprett
Foto: Tina Håtun
Foto: Foto: Tina Håtun

- Kast ballen har skapt kjempefin aktivitet

Hoppensprett barne-og ungdomsskole er en av 102 barneskoler i Region Øst som deltar i årets Kast ballen.

Denne høsten ble Kast ballen kastet i gang for fjerde året på rad. Målet med Kast ballen er at enda flere barn får gleden av å leke med ball når de er på skolen, og tiltaket varer i uke 37, 38 og 39. 

En av skolene som deltar er Hoppensprett barne-og ungdomsskole Brårud. Vi tok en prat med kontaktlærer Tina Håtun om hvordan opplegget har vært så langt.

- Kast ballen har hittil skapt kjempefin aktivitet ute friminuttet og i kroppsøvingstimene. Elevene har fått utforske gode og morsomme øvelser med ball, sier Håtun.

Hoppensprett barne-og ungdomsskole Brårud deltar med klasser i 1., 2. og 3. trinn. Hun forteller at dagens høydepunkt har vært Kast ballen-utfordringen:

- Vi har øvd i klasserommet etter at vi har sett filmen, slik at elevene har god kjennskap til dagens utfordring, som de har tatt med seg videre ut i friminuttet. Gjennom disse aktivitetene har vi sett mye smil og latter, samt aktive barn. Dette har også skapt nysgjerrighet fra de eldre elevene, som da har blitt med på øvelsene. 

Håtun kan meddele at flere av elevene nå ønsker å starte på håndball, og at dette også har vært svært motiverende for lærerne på Hoppensprett barne-og ungdomsskole.