Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Tasnim og Martine 640.jpg
Tasnim Muhriz og Martine Sogn er et av fire dommerpar som har rykket opp

Fire dommerpar har rykket opp

I løpet av denne sesongen har vi fått opp fire par fra boblene til Utviklingsgruppe 2.

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.

Regionen har seks ulike bobleområder som også omtales som Utviklingsgruppe 3. Dette er unge dommere som ønsker å bruke tid på dømming, enten de er ferske eller erfarne. Vanligvis har boblene SPU og Sharebus Cup (tidligere Unisport Cup) som arena for nominering til neste nivå. Denne sesongen har vi vært nødt til å bruke prøvekamper i Regionserien som grunnlag pga. pandemien.

Under kan du bli bedre kjent med parene som har rykket opp fra boblene til Utviklingsgruppe 2. I tillegg til de fire parene fra boblene, rykket det nylig sammensatte paret Aksel og Jonas først opp til Utviklingsgruppe 2 og deretter til Utviklingsgruppe 1 i løpet av få måneder.

Andrine Granberg Jeziorski og Leonora Elise Grønli
Andrine og Leonora 640.jpg

Hvor lenge har dere dømt?
Vi har dømt siden 2018 og har vært par siden dag 1. Vi var det eneste yngre paret som dømte aktivt i klubben på den tiden. Vi fikk derfor veldig god oppfølging fra klubben Ullensaker/Kisa, av klubbens daværende dommerkontakt, Tom Martinsen.

Hvor viktig har dommerutvikleren deres vært for deres utvikling?
Tom Martinsen har vært ekstremt viktig for vår utvikling og voksende interesse for dømming. Uten han hadde ikke vi vært der vi er i dag. Han tok oss under vingen og hjalp oss med å forme vår dommerpersonlighet og stil, han har også alltid sett potensialet i oss. Tom har vært vår dommerkontakt og utvikler frem til 2020. På de to årene tok han oss ut til å delta på Alta cup i 2019, der vi blant annet vant prisen for cupens beste dommerpar. Han har stilt opp på cuper og hjulpet oss selv etter han ga seg i klubben. Han har betydd utrolig mye og vært en trygghet i hallen, tusen takk Tom! 

Robin Gramm og Sebastian von Buttlar Brandenfels
Robin og Sabastian 640.jpg

Hvor lenge har dere dømt?
Vi har dømt i ca. fem år nå og dømt sammen i fire år.

Hvor viktig har dommerutvikleren deres vært for deres utvikling?
Thomas Usler har aktivt gitt oss tilbakemeldinger, og skaffet oss flere dommeroppdrag, som vi har brukt til å utvikle oss videre, samt fokusere på det vi kan forbedre.

Hannah Bull og Sambavi VethananthanHannah og Sambavi 640.jpg

Hvor lenge har dere dømt?
Vi har dømt sammen siden 2018, så 4 år i mai. 

Hvor viktig har dommerutvikleren deres vært for deres utvikling?
Våre utviklere Tore Hübenthal og Mona Enberget har vært svært viktige for vår dommerforståelse, samt spillforståelse. De har vært grunnlaget for oss og hvordan vi skal basere mye av dømmingen vår, og har vært typiske ‘støttespillere’. Vi har virkelig merket støtten deres, og de har hjulpet oss å utvikle oss som bedre, mer rettferdige dommere.

Tasnim Muhriz og Martine SognTasnim og Martine 640.jpg

Hvor lenge har dere dømt?
Vi har dømt i 5 sesonger, men dette er vår 3. sesong sammen som dommerpartnere.

Hvor viktig har dommerutvikleren deres vært for deres utvikling?
Det har vært veldig viktig med dommerutviklere som observerer oss. Det var en periode vi ikke hadde det, men med en gang vi fikk det har vi utviklet oss veldig positivt. Vi får alltid høre hva vi kan gjøre bedre og noe vi gjør bra hver gang, sånn at vi hele tiden kan forbedre oss. Og det blir bare morsommere og morsommere å dømme.

Aksel August Bygdevoll og Jonas Johnsen
Aksel og Jonas 640.jpg

Aksel og Jonas ble tatt opp i Utviklingsgruppe 2 i januar, og ble i mars vurdert på nytt hvor de klarte å rykke opp til Utviklingsgruppe 1.

Hvor lenge har dere dømt?
Jonas: Jeg har dømt siden vinteren 2015/2016. Da dømte jeg fast med en makker i Trondheim, før jeg flyttet ned til Oslo i januar 2020. Jeg og Aksel begynte å dømme sammen i januar i år.

Aksel: Må være ærlig å si at jeg har glemt når jeg presis startet å dømme, men startet i 2015. I motsetning til Jonas, så har jeg for det meste dømt uten enn fast makker så det har vært utfordrende på noen fronter. Men er positiv til at jeg og Jonas vil dømme fast og sterkt framover.

Hvor viktig har dommerutvikleren deres vært for deres utvikling?
Jonas: Dommerutvikleren min i Trondheim var en viktig brikke tidlig i min dommerkarriere. Jeg var usikker og hadde mange spørsmål som trengte svar. I tillegg fikk jeg anbefalinger om å gå videre med dommertrinn 1 og 2, som har vært positivt for min utvikling. Jeg ser frem mot å etablere en tilsvarende relasjon med vår nye dommerutvikler i Region Øst.

Aksel: Dommerutvikleren min har vært veldig viktig for meg! Vært mange stunder hvor jeg har hatt spørsmål om alt mulig og fått svar gjennom hele karrieren min, så det er jeg veldig takknemlig for. Så nå med ny dommerutvikler, så er jeg enda mer positivt innstilt på å ta dommerkarrieren til nye høyder.

Vi gratulerer alle involverte!

Dommerne trenger også en trener
Som dommerutvikler skal du bidra til å skape trygghet og rammer for utvikling hos den enkelte dommer. Som nevnt tidligere i saken, er dommerutvikleren en essensiell resursperson som er med på å forme og utvikle dommerne. Dommerne trenger også en egen trener! Hvert bobleområde har en boblesjef og flere utviklere, og hvis man ønsker å bidra i denne verdifulle rollen så kan man ta kontakt med regionskontoret. Mer informasjon om dommerutviklerutdanningen finner du her.