Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

SPU_1920_640.jpg
Bildet er tatt i 2019

Hva gjør du med spillere som slutter?

NHF Region Øst ønsker å sette fokus på spillere som har sluttet - spesielt nå, men også før pandemien slo til.

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.

Hva kan vi gjøre for å få disse tilbake til håndballen? Om laget ditt nå er litt sårbart, hva kan du gjøre for å få med flere?

Vi har inntrykk av at klubbene er flinke til å rekruttere de aller yngste spillerne i alderen 6-8 år, men hva med de litt eldre i alderen 9-12 år? Og hva med ungdommene? Den store utfordringen ligger for dere som har mistet spillere i denne perioden. Målet må være å få ungdom og voksne til å begynne igjen. Det er sjeldent at noen tar den telefonen som skal til for å spørre om de kan komme tilbake. Det er faktisk lettere for en voksen trener å ta kontakt - enn motsatt.

Vi har hørt flere fine historier; om spillere som blir glade for å få oppmerksomhet fra treneren, og skjønner at de er velkommen tilbake. Hør med spilleren og tilpass deg deres behov. Spillere, særlig på ungdomsskolen og videregående, har ulike prioriteringer når det gjelder fritidsaktiviteter. For å få tid til en krevende skoledag, men samtidig spille håndball, så er det kanskje ikke oppnåelig å trene fire ganger i uka. Kanskje holder det å trene en gang i uka og få være med på noen kamper. Det er viktig at spilleren føler seg sett. For mange er det å være en del av treningsmiljøet og det sosiale nok til at de vil begynne igjen. Og kanskje de får mersmak etter hvert.

I noen idretter kan de fortsatt ikke drive med konkurranse. Det kan hende at disse nå vil drive med eller prøve ut håndball. Kanskje de ikke hadde tid til to idretter tidligere, men synes det er skummelt å ta kontakt selv. Spør rundt deg, få klubben med på laget – inviter til treninger via sosiale medier.

Vi opplever at lag i 2.-6. divisjon synes det er vanskelig i denne tiden, da de ikke kan trene med kontakt. Vi oppfordrer likevel alle lag i alle divisjoner å trene og være kreative. Det er viktig med samhold og ikke minst at det er sosialt og gøy! Ukas høydepunkt er å komme på trening for å se gode venner og leke med ball.

Har dere noen gode historier? Del de gjerne med oss.
Dere som har fått spillere tilbake: Hvor enkelt er det å være fleksibel? Hva gjorde dere for å få spillere som hadde sluttet, tilbake?
Seniorlag: Hva gjør dere på trening?