Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

2019_Månedenslag_Januar.jpg

Månedens lag

Årets første månedens lag er kåret. Og det ble det flotte G13-laget til Gamle Fredrikstad HK.

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.

GFHK G13 er et lag med 13 gutter fra forskjellige skoler i Fredrikstad, Sarpsborg og Hvaler. Guttene trener tre ganger i uka; to halløkter på 1,5 time og en styrke/skadeforebyggende økt på 1 time. Fokus har i hele høst vært på basisferdigheter som kast og mottak, pådrags- og vurderingsspill. Gode basisferdigheter er helt nødvendig for at guttene skal føle mestring på banen. Siden både klubben og laget er relativt ferskt er det ekstra nødvendig å jobbe med de enkle tingene.
2019MånedensLagGFHK2.jpg

- I forrige sesong vant vi tre kamper, og opplevde noen ganske store tap. Men vi har fokusert på framgang og mestring, og vi har et fantastisk godt sosialt samhold blant guttene på laget, forteller lagleder Susan Alfredsen, og fortsetter: Her er alle inkludert og guttene har det veldig gøy sammen. Ingen blir alene!

Guttene spiller på nivå 2 og trenerne forsøker å gi guttene relativt likt med spilletid. Fokuset ligger på å ta de tingene de har hatt på treningene inn i kampene - og ikke på resultat. Guttene tapte mange kamper forrige sesong, men i år har seierne kommet oftere.

-Da blir det selvfølgelig lettere å spille, men vi har det samme fokuset inn i hver kamp, nemlig oss selv, og hva vi skal gjøre. Denne bevisstheten bærer forhåpentligvis frukter på sikt. En god treningskultur står også sentralt i det vi gjør, det å lære barn og unge å ta ansvar for egentrening er svært viktig, sier Alfredsen.
2019_MånedensLag_GFHK.jpg

Denne sesongen kvalifiserte guttene seg til A-sluttspill i nivå 2 etter å ha havnet på andreplass i gruppa. Guttene opplever at de mestrer, og trenerne ser så stor utvikling at de blir helt rørt. Alfredsen forteller også at laget har en flott gjeng foreldre som stiller opp og bidrar til å ta vare på det gode samspillet som er i gruppa. De har flere sosiale sammenkomster gjennom året, bla. bowling, laserworldtreff, klatring og hytteturer. I tillegg har de deltatt på overnattingscup i Drammen, Unisport Cup, og (selvsagt) vært på Fredrikstad Cup flere ganger. Neste morsomme turnering er flyballturnering om et par uker. 

2019_Månedenslag_GFHK3.jpg

Guttene sier selv at de trives så godt fordi (guttenes egne ord): 

  • Vi er et lag som har et bra samhold i gruppa, både på banen og utenfor.
  • Vi blir ikke sure eller snakker stygt til eller om hverandre.
  • Det er et bra samhold mellom oss gutta.

Gamle Fredriktstad Håndballklubb G13 har god plass til enda flere som vil spille på lag med dem, og ønsker seg flere nye spillere.
2019ML_GFHK.jpgGamle Fredrikstad Håndballklubb er en ren gutteklubb.

Vil DITT lag ha muligheten til å bli månedens lag, send inn en søknad i dag.