Annonse
2024 ellaandil

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Malvik Idrettsråd
Foto: Malvik Idrettsråd

Frivillig innsats må anerkjennes i handling!

Viktig at kommunen anerkjenner den frivillige innsatsen. Ikke bare med ord, men også vises i handling.

Frivillig innsats må anerkjennes i handling – ikke i økonomisk gevinst
Frivillig innsats er en uunnværlig ressurs i samfunnet vårt, og den spiller en avgjørende rolle for barns utvikling, trivsel og fremtid. I Malvik Idrettsråd mener at det er viktig at kommunene ikke bare anerkjenner, men aktivt støtter frivillige som gir av sin tid og energi for å bygge et bedre samfunn for våre barn. Denne anerkjennelsen bør ikke være en økonomisk gevinst for kommunen, men en konkret støtte til frivilligheten som helhet.

Idrettens betydning for barn og unge
Idretten spiller en uvurderlig rolle i samfunnet vårt. Den er ikke bare en kilde til fysisk aktivitet, men også en motvekt mot utenforskap og fysiske og psykiske helseutfordringer. Gjennom idretten får barn og unge muligheten til å utvikle seg både mentalt og fysisk, oppleve mestring og tilhørighet, og få den støtten de trenger for å trives og vokse. Dette er en viktig plattform for å forebygge både fysiske og psykiske helseproblemer, og bidra til et inkluderende fellesskap hvor barn føler seg sett og hørt.

Frivillige bidrar til samfunnets beste – uten økonomisk gevinst
Malvik Idrettsråd ser at forslaget om å kommersialisere frivillig innsats ved at kommunen tjener penger på det, er en dårlig løsning. Frivillig arbeid handler ikke om økonomisk gevinst for kommunen, men om å bygge fellesskap og gi barn og unge muligheter til å utvikle seg. Forslaget om økonomisk kompensasjon kan utvanne frivillighetens opprinnelige intensjon – det vil ikke bare forvrenge fokuset fra barns beste til økonomisk gevinst, men også føre til et press på de som ønsker å bidra, som kan påvirke kvaliteten på deres engasjement.

Leder i Malvik håndball - Mari Johansen, Leder i Hommelvik Håndball -  Bjarne Lervang, Leder i Vikhammer Håndballklubb - Camilla Lønvik
F.V: Leder i Vikhammer Håndballklubb - Camilla Lønvik, Leder i Hommelvik Håndball - Bjarne Lervang, Leder i Malvik håndball - Mari Johansen
Foto: Privat

Anerkjennelse i handling – ikke bare med ord
Det er ikke nok at kommunene anerkjenner frivilligheten med ord – dette må gjenspeiles i handling. Det er viktig at det legges til rette for at frivillige kan fortsette sitt arbeid uten økonomiske insentiver som press, og at de får den støtten de trenger for å utføre sitt viktige arbeid. Det handler om å bygge et samfunn som setter pris på og støtter de som bidrar med sin tid og sine ressurser for å sikre en bedre fremtid for våre barn.

Vi må ikke glemme
Frivillig innsats, spesielt når det gjelder barns utvikling, er et fundamentalt element for å skape et trygt, inkluderende og helsefremmende samfunn. Forslaget om å tjene penger på frivilliges innsats er ikke riktig løsning, og vi oppfordrer kommunen til å legge dette bort umiddelbart. I stedet bør kommunene sette i verk konkrete tiltak som anerkjenner frivillige på en måte som styrker fellesskapet og gir barn og unge de beste forutsetningene for å utvikle seg i et trygt og støttende miljø.

Leder i Hommelvik håndball, Bjarne Lervang forteller:
- Bakgrunnen for engasjementet var at kommunedirektøren i Malvik, i forbindelse med Handlings- og økonomiplan foreslo å innføre halleie i de kommunale idrettshallene i kommunen.

Et samlet idrettsmiljø med Malvik idrettsråd og håndball i spissen har jobbet aktivt med saken, og i kommunestyret som ble avholdt 9.desember kunne idretten trekke et lettelsens sukk. Et samlet politisk miljø stemte for at det fortsatt skal være gratis for barn og unge å benytte idrettshallene, og politisk nivå benyttet samtidig anledningen til å anerkjenne betydningen idretten har for et varmere og mer inkluderende lokalsamfunn!

- Det er viktig at det kommer fram at enkelte kommuner selv i trange tider skjermer idretten. Veldig bra av politikerne i kommunen dette, legger Lervang til.