Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Ane Mällberg.jpeg

Ny hovedtrener for Byåsen Håndball Elite!

Ane Victoria Ness Mällberg er nye hovedtreneren for Byåsen, og hun gleder seg til nye utfordringer!

Ane har tidligere spilt håndball, men etter en skade ble veien tilbake tøff. I den prosessen var hun så heldig å ha en trener og et lag som alltid inkluderte henne. Hun skjønte at det var vanskelig å slutte, og ikke være en del av miljøet og håndballen rett og slett.

Hun sitter med master i lærerutdanning, ferdig utdannet som master coach i 2020 og nå ferdig med topptreneren på NTNU. Det var lærer hun i utgangspunktet ville bli og utdannet seg som, noe som passet henne bra i forhold til trenerutdanningen og treneryrket i tillegg. Det har rullet på med arbeidsoppgaver og utfordringer, og hun har vært i eliten i 4 år som hovedtrener.

Nå er hun klar som hovedtrener i Byåsen, og gleder seg til å kunne jobbe med håndball på fulltid, nytt miljø og nye utfordringer. 

Hvorfor valgte du Byåsen?
- Først og fremst fordi jeg søker nye utfordringer, har godt av å bytte litt miljø og se om jeg kan ta et steg fra der jeg har vært. Jeg ser mye potensiale i Trondheim, området rundt og Byåsen som tradisjon og klubb. Kjente at det var noe som vekket interessen, virket positivt og ser masse muligheter. Og det er jo klart at det å få jobbe så tett med Kari Grimsbø er noe jeg gleder meg til og tror at kommer til å bli kjempeinspirerende. Har troa på oss som team og spillegruppa som er her.

Trenerteam av kun damer – hvilke tanker har du rundt det?
- Det er viktig for meg at når jeg får tilbud enten i jobbsammenheng eller lignende, at det er mine kvaliteter og egenskaper som gjør det, fremfor at jeg er kvinne.
I likhet med Kari som har ekstrem spisskompetanse, spesielt på målvakt og forsvarsspill. Mens jeg har andre kompetanser eller egenskaper. Så jeg har troa på oss som team med de egenskapene vi har – uansett om vi er mann eller kvinne. Et sterkt team, som utfyller hverandre bra!
Uansett – man tar jo rollen på alvor. Jeg har jo lyst til å være et forbilde for andre jenter som kanskje slutter å spille håndball. Bane vei for andre kvinner og vise at det finnes andre roller i håndballen, slik at det kan bli flere kvinnelige hovedtrenere.

Hvilke forventninger har du til kommende sesong?
- Har veldig tro på den gruppen som er her, men det er klart at Byåsen må stabilisere seg og bygge seg litt opp igjen – sånn hele klubben. Ser på det som et helhetlig prosjekt, det å få i gang gode samarbeid, bygge opp grunnmuren i forhold til økonomi, samarbeid med regionen, med Olympiatoppen og klubbene i nærområdet. Så forventningen er at vi klarer å bygge en solid og bra grunnmur som vi kan bygge videre på – det er det overordna.
Selvfølgelig har man en målsetning med spillegruppen, vi ønsker jo å prestere så godt vi kan. Samtidig er det en ung gjeng som er veldig ambisiøse, og noen av de kommer fra klubber hvor de ikke har hatt så fremtredende roller tidligere. Så jeg tror de også ser på det som en mulighet, at her kan de ta ansvar og få en tydeligere rolle. Ta et steg videre – det er en utvikling jeg forventer og håper at vi tar. Håper jeg kan være med å bidra på å beholde talentene og spillerne her, at de ser at Byåsen er neste steg. Alt i alt, det er en ung og ambisiøs gjeng som jeg tror er klare for å slå fra seg litt - dette blir spennende!