Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Inspirasjonssamling SHK HB.JPG

Inspirasjonssamling - Steinkjer Håndballklubb

Steinkjer HK inviterte Claus til Steinkjer for å kunne inspirere og motivere gutter for en ny sesong med håndball

Skrevet av Jan-Terje Brandsegg Mathisen
"Vi la opp til to økter, en med interne trenere med fokus på småspill og spilløvelser med SPU-trener Rune Trapnes Mølnvik, på onsdag og økt med Claus på torsdag. Vi fokuserte på de klassene hvor forfallet erfaringsmessig er størst, G13/G14 og G15/G16, med henholdsvis 18 og 15 påmeldte spillere. 
 
Steinkjer HK ønsker å sette lys på guttehåndballen og gjøre det mer attraktivt å spille håndball, også opp i årsklassene. Tradisjonsmessig så er det prestasjoner, økt treningsmengde og resultater som teller i disse årsklassene. Vi ønsker at man flytter fokuset bort fra disse tre dimensjonene og heller bygger opp spillergruppene ved hjelp av samhold, tilhørighet og utvikling. Steinkjer HK og andre klubber er nødt til å tenke utenfor boksen når det gjelder innenforskap, dvs å beholde de som allerede er i klubb. Rekrutteringen er bra, men utfordringen ligger i å gjøre det mer attraktivt å spille håndball utover ungdomsårene og inn i seniorhåndballen. Man er nødt til å se på samarbeidspartnere som forbundet, sonesamarbeid og ikke minst samarbeid med lokale klubber, også klubber som driver med andre idretter. Det viktigste er at barn og ungdom er i aktivitet, hvilken klubb eller hvilken idrett har ikke så stor betydning eller hvilke resultater som oppnås. Barn og ungdom må få lov til å føle at de er en del av noe større, opplever sosial mestring og ikke minst kan jobbe med selvutvikling på sitt nivå. Håndballen er en av de arenaene som kan bidra til dette og dette ønsker blant annet Steinkjer HK å legge til rette for. Å legge til rette for de som ønsker å bli bedre og oppnå mer i sporten vår er også viktig, men de er som regel i fåtall, men like viktig som å ha sosiale tilstelninger for de som er der av sosiale årsaker. 
 
Vi ønsket å få inn Claus, på bakgrunn av sin rolle i NHF, for å konkret få fram at man ikke trenger å være raskest, sterkest eller størst for å bli tatt opp i utviklingsgrupper. Spillerne som bruker tiden på trening, har det artig sammen med andre og generelt kjemper og jobber for å bli litt bedre hver dag, er de som utvikler seg og blir toppspillere og kanskje landslagsspillere på sikt.
 
Inspirasjonssamling SHK.JPG
 
Steinkjer HK skulle ønske at Claus kunne blitt her over flere dager slik at vi kunne jobbet enda mer systematisk over tid med enkeltspillere, men vi begynte med dette. Klubben skal følge opp og det ligger allerede i planene at vi gjennom kommende sesong skal følge opp dette og ha fokus på innenforskap, altså hvordan beholde de vi har enda lengre. SHK jobber også for tiden med klubbtilhørighet, at alle som er i klubben skal føle stolthet og gjennom det klare å bygge et samhold på tvers av kjønn, alder og lag. Alle er vi der av samme grunn, interessen for verdens artigste 3D-spill, Håndball."
 
- Jeg fikk en henvendelse fra Steinkjer Håndball, på bakgrunn av at de sliter med guttehåndballen. Holdte to inspirasjonsøkter, med godt oppmøte av gutter som var motiverte for å trene. Målet var å inspirere og motivere guttene, og det er fint å kunne fortelle både spillerne og trenerne hva som er viktig å få inn i deres hverdag. Som at det er de små detaljene, en får igjen for i etterkant. Vi holdte på med de helt enkle basisferdighetene som kast og mottak, som er avgjørende byggesteiner for å kunne bygge videre. Jeg er glad for at klubbene tar kontakt, og det er fint å kunne støtte opp guttehåndballen rundt om kring. sier Claus Dalgaard-Hansen, talentsjef for guttelandslagene.