Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Fellesbilde.jpeg

- Håper at vi kan inspirere til å satse og ha troen

179 spillere født 2009 var samlet på Orkanger for Regional Storsamling. Vi har tatt en prat med Spillerutviklerne.

Storsamlingen er en regional referanse- og påvirkningsarena hvor spillerne skal få erfaringer på hva som kreves for å bli en toppspiller.

Gjennom dagene på Orkanger er det mye forskjellig spillerne skal gjennom, og det er like stort fokus på det som skjer utenfor håndballbanen, som det som skjer på håndballbanen. Spillerne blir utfordret på selvstendigheten, og de er oppfordret til å bruke notatboka si flittig. Både til å notere ned øvelser og program, men også for å notere ned tilbakemeldinger som gis under økter og på møter, og andre erfaringer og tanker som kan brukes til videre utvikling.

Denne samlingen er et steg av mange i vår spillerutviklingsmodell, og det er mange flere tiltak spillerne kan bli tatt ut til i årene som kommer. Både spillere som har deltatt på denne Regionale Storsamlingen og de som ikke fikk muligheten denne gangen er aktuelle for videre tiltak.

RSS.jpeg

179 jenter og gutter har vært igjennom 3 dager med mange nye inntrykk, venner, trenere og forhåpentligvis lærdom. En ivrig og engasjert gjeng som får trene sammen og se andre spillere i samme alder. En inspirerende helg, som samler en gjeng som et opptatt av det samme – håndball.

Regionale Storsamlingen er første samling for 09-kullet, hvor spillere fra hele regionen er samlet. Dette gir både spillerne og spillerutviklerne referanser i forhold til andre og får sett hvordan flere står.

- Det er interessant å få komme å se så mange spillere på en og samme gang. Samtidig blir en minnet på hvor unge de egentlig er, og at de har god tid på å bli dyktig. Region Nord har et fint fokus på å holde mange motivert lenge, både for å skape en topp på et tidspunkt, men også for å bevare klubbmiljøet. Sier Claus Dalgaard-Hansen, talentsjef for guttelandslagene.

Gjennom samlingen er spillerne innom flere tema. En av disse er kast og mottak, noe som er en av grunnsteinene i alt vi gjør i angrepsfaser på håndballbanen, og er viktig for å bli en god håndballspiller. I tillegg har individuell forsvarsteknikk vært et tema med fokus på fotarbeid, taklinger, timing og samarbeid. Forsvarsspill er minst like viktig som angrepsspillet, og må hylles like mye som å score mål.

Målvaktene har hatt målvaktsressurser som har jobbet med de gjennom hele helgen. Med fokus på posisjonering, timing og bevegelighet. Det er en stor utvikling hos dem gjennom helgen, både i teknikk og forståelse for når en skal bruke de ulike teknikkene.

- Ved en slik samling håper vi at vi kan inspirere de 75 guttene til å trene mere, satse og ha troen på det de holder på med. Satse på idretten sin, og sitter igjen med en følelse av at dette vil jeg gjøre mer av! Alt i alt en veldig artig helg, sier Melchior Husebø, teamleder på guttesiden.

Melchior Husebø og Claus Dalgaard-Hansen
Melchior Husebø og Claus Dalgaard-Hansen

Det er veldig mange på samlingen som ikke kjenner noen fra før, kanskje er det bare to stykker fra samme sted/klubb. Så det å skape trygghet med sosiale tiltak er like viktig som jobben som legges igjen på håndballbanen. Spillerutviklerne er opptatt av at det skal være godt og trygt å delta på samlingen, for det er klart at hvis du skal prestere på trening og yte ditt beste er det viktig at du trives og har det godt.

- Jeg må rose spillerutviklerne og Victoria Koen som har stått på gjennom hele helgen, for å lage et best mulig opplegg for alle gruppene. De har stått på og laget trygge rammer for spillerne så jentene har kunne fokusere på det som de synes er artigst! Joachim Østergaard, teamleder på jentesiden.

Viktig å understreke for spillerne at sjansen for å komme til regionalt landslagsmiljø og bli landslagspiller handler ikke bare om jobben som gjøres på samlingene. Det er helt avgjørende det man gjør til daglig og at man har gode økter med kvalitet. Det hele handler om jobben en gjør hjemme i klubb!