Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

2024 Røros, anleggsleie.jpeg
Vidar Grind fra Idrettsrådet på Røros, Ordfører Isak Veierud Busch og Helene Marie Grov fra Røros IL

Gratis anleggsleie - klubbens beste sponsor!

Høy anleggsleie medfører til at flere barn og ungdom ikke kan delta på aktiviteter, og detter utenfor.

I forrige uke var flere representanter fra NHF Region Nord på besøk hos Røros Kommune.  Hensikten med møte var å få redusert hall leien, for barn og unge mellom 13-19 år. Hall leien ligger på kr. 285,- pr. time, mandag – fredag.

Leieprisen for tid til kamper og arrangement for ovennevnt gruppe varierer, men er ikke gratis.

I Trøndelag har 19 kommuner gratis anleggsleie, mens 11 kommuner har anleggsleie. Røros kommune er blant de som har anleggsleie, med nevnte kr. 285,- pr. time.
Røros kommune er største aksjeeier i Verket Røros As, med en andel på 67%.

Tryggve Dunn fra Trøndelag Idrettskrets pratet om viktigheten om integrering, utenforskap og økonomi som barriere.

Det ble fortalt at det er utfordrende å få med seg de voksne på dugnader etter pandemien. De voksne som stiller, blir satt til mange roller. Blant annet trenere, kakebakere, kiosksalg med mer, samtidig som de blir kundene. Pengene som blir tjent inn der som gjerne skulle gått til klubb og lag, ender rett til Røros kommune i form av hall leie.

Har Røros kommune råd til at utøvere og medlemmer i Røros IL holdes utenfor på grunn av at foresatte ikke har råd til utstyr, treningsavgift og egenandeler? Der hvor andre deltar?

De yngste utøverne og medlemmene legger merke til at de voksne ikke har råd til å delta på aktiviteter og dermed slutter. Ikke for at vil slutte, men rett og slett at pengene ikke strekker til, og da ender det med «vi har ikke lyst».

Dette medfører at flere blir sittende hjemme, mens de andre er på trening. Og det er veldig synd, for det medvirker til at flere faller utenfor alt.

Ordfører Isak Veierud Busch og Kultursjefen Morten Tøndel lovte at de skulle se på hvilke muligheter Røros kommune hadde for å få redusert anleggsleien.

Daglig leder Svein Olav Øie, anleggskonsulent Rune Nervik og Sonekontakt for Nord Østerdal Marit Hegseth representerte NHF Region Nord. I tillegg deltok Ordfører Isak Veierud Busch, kommunalsjef for organisasjon og samfunn Hanne Souwald Tollan, Virksomhetsleder Morten Tøndel, Vidar Grind fra Idrettsrådet på Røros og Røros Idrettslag ved Helene Marie Grov på møte som ble avholdt.