Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Delegat i EM 2022 i Ungarn og Slovakia
Foto: Tamas Kovacs

Togstad er klar for Final4 og OL i Paris!

Styreleder i Region Nord, Øyvind Togstad har fått det ærefulle oppdraget av å være delegat.

Hvordan var følelsen når du fikk vite om de ærefulle oppdragene?
- Klart det er en vanvittig stor tillitserklæring, samtidig vet man at det forventes noe av deg. Jeg liker å jobbe uansett om det er lokalt, nasjonalt eller internasjonalt, jobben skal gjøres like godt uansett. Jeg føler meg privilegert som får holde på, og har vært med på mye artig gjennom 22 år som internasjonal dommer, og deretter åtte år som internasjonal delegat og observatør. Leverer en varene så får en ofte som en fortjener, sier Togstad.

Videre forteller Togstad at han har vært delegat under Final4 tre ganger tidligere, og hadde ikke forventet å få dette oppdraget denne gangen også. Sånn sett er det overaskende da det er mange som vil ha denne jobben. Man blir vist en voldsom tillit og det tyder på at jeg har gjort noe riktig tidligere, med blant annet finalen under Euro i januar.

Togstad var også delegat under semifinalen og finalen under Final4 i 2023. Denne gangen er han klar for ny semifinale, i juni mellom Barca og Kiel. Med fokus på kamp for kamp, og sørge for å gjøre jobben så godt som mulig kan håpet om oppdraget under finalen også være der.

Det er en spennende og travel tid fremover for Togstad, i tillegg til Final4 skal han til junior VM i Makedonia som forberedelse til OL. Som han sier «Enten er man med eller ikke. Man må legge inn den innsatsen som kreves, uansett om man er med som dommer, spiller eller delegat».

OL i Paris blir Togstad sitt første oppdrag som delegat, og ser frem til å oppleve arrangementet fra denne siden også. «Det er stas å bli tildelt oppdrag på alle typer arrangementer, men OL blir det største å oppleve for min del. Final4 og mesterskap kommer selvfølgelig også veldig høyt på listen», legger Togstad til.

Han tenker å fortsette som delegat så lenge han synes det er artig. Og for å kunne holde på så er motivasjonen en viktig nøkkel, som Togstad selv sier « det er stas at jeg kan bidra til utvikling og læring, så akkurat nå tenker jeg å holde på helt til jeg ikke lengere kan gi noe tilbake!»

"Det er artig å se at Braseth/Sundet, som jeg har jobbet tett på de siste sesongene, har blitt tildelt oppdrag under Final4 for kvinner" legger Togstad til. (Les hele saken om Braseth/Sundet her). 

NHF Region Nord synes det er veldig stas at Øyvind er tildelt disse oppdragene, og har stor tro på at han kommer til å gjøre en god jobb. Gratulerer så mye, og ønsker han lykke til!