Klubbesøk hos Melhus Håndball
Klubbrådgiver Martine var på besøk hos Melhus, vi ble med for å se hva som skjer på klubbesøk.
Melhus håndball har 35 lag, med 460 aktive utøvere deriblant dame- og herrelag med mange spillere, som er gode forbilder for de yngre. I tillegg har de 128 engasjerte foreldre/trenere. Dette er en økning på 60-70 medlemmer det siste året.
Styret opplever en god aktivitet, og at de klarer å beholde flere nå enn tidligere. De har satt fokus på det sosiale utenfor håndballbanen, godt håndballmiljø i hallen og at hele klubben samles ved avkast.
Klubben har to spilleflater og vrimlearial med kiosk i midten, noe som bidrar til et godt håndballmiljø og skaper et samlingspunkt for klubbens medlemmer.
Melhus har valgt å ansette en daglig leder, noe som har mye å si for klubben. Fint å ha noen som er tilgjengelig så si hele tiden.
De forteller at det har tatt tid å komme ordentlig i gang igjen etter Covid, spesielt frivilligheten. Men føler at de er på god vei nå, med mange engasjerte foreldre.
Videre forteller de at de har jobbet godt med å rekruttere dommere i klubben. Og per dags dato har de mange barnehåndballdommere, som er klare for å ta neste steg i dommerutdanningen. Samtidig er det flere spillere som ønsker å starte på dommerutdanningen.
Melhus ønsker å sette pris på dommerne de har, og fokuset på å beholde dommerne i klubben er viktig. Dette gjør de ved å blant annet ha synlig Fair-play vakter i hallen, gir de utstyr som de trenger og har et tilbud om mat og drikke for de som dømmer.
Etter en kort introduksjon av hva Klubbhuset er, ble hele styret engasjert i å arbeide med sertifisering. De så at de kun manglet få punkter på nivå 1, og at de hadde mye klart for nivå 2 og 3 allerede.
Vi stilte daglig leder Inger Mærk og Styreleder Inge Hovd Gangås noen spørsmål ved signering av klubbhuskontrakt (nivå 1):
På hvilken måte tror du klubbhuset kan bidra positivt for klubben?
- Klubbhuset tilfører system og struktur som gjør det lettere å være frivillig i Melhus Håndball. Alt er basert på frivilligheten, og alt som kan senke eller fjerne barrierer er bra.
Vi vil alltid være avhengig av enkeltpersoner som får ting gjort, setter retning og drar andre med seg, og Klubbhuset gjør det enklere.
-Klubben arbeider allerede med inkludering og integrering, blant annet å få til et samarbeid med Tambartun EMA mottak. Dette er et krav senere i sertifiseringen, og kan bidra til at vi har større fokus på det.
Hva kommer dere til å starte med å ha fokus på?
- Enda bedre dokumentasjon av roller og prosesser, det vil si dokumentere taus kunnskap slik at det er enklere å ta over og utvikle videre.
Har din klubb også lyst på besøk? Ta kontakt med Klubbrådgiver i din sone her.