Populær "nykommer"
Sjetnehallen ved skolen i Sjetnmarka er siste tilvekst på hallfronten i Trondheim.
For grenda ei lita mil sør for bysentrum får det mange hyggelige konsekvenser:
- Å få flere haller på denne siden av byen, er viktig for å holde på de unge lenger. Nå blir treningshall og hjemmehall for kamper midt i grenda vår, med alle de fordeler som det gir – både for spillere og foreldre, sier Wenche Helgemo (bildet under), leder av håndballavdelingen i Sjetne IL.
Men tro ikke at hallplaner og bygging har vært noe kortdistanseløp. Allerede i 1997 kom hallplaner på bordet. Først 21 år senere står hallen der.
- Det ble først satt fart i planene i idrettslagets regi da vi ble kjent med at kommunen ikke ønsket å bygge nytt, men rehabilitere eksisterende skole. Dermed kunne vi ikke regne med en kommunal hall. Vi måtte selv ta regi, forteller håndballsjefen og skryter gjerne av byggekomiteen i idrettslaget med Ragnar Hansen, Svein Willy Danielsen, Jan Ove Tvervåg, Bjørn Vidar Faaren og Tore Kvande.
- Det er ikke få timer disse fem har lagt ned i arbeidet frem mot det vi nå har – vår egen hall.
Tre av medlemmene i idrettslagets byggekomite sammen med Rune Haugen i hallutbygger Consto (nummer to fra venstre). Fra venstre; Ragnar Hansen, Haugen, Tore Kvande og Svein Willy Danielsen.
I Sjetnemarka – eller Sjetnmarka som det vel nå strengt tatt heter – har man en håndballfortid som det er all grunn til å skryte av. På starten av 1990-tallet produserte klubben både flere landslagsspillere, var med i tetkampen i eliteserien flere sesonger og ble sluttspillmester i 1992/93-sesongen. Det er ikke dit håndball-leder Wenche først og fremst ser for seg nytten av den nye hallen:
- I håndballavdelingen har vi nå ca. 140 spillere fra 10 år og oppover. De er fordelt på syv guttelag, 10 jentelag og et 4.divisjonslag kvinner. I tillegg har vi fem jentelag og fire guttelag fra ni år og yngre, og de tilhører ABI (Allsidig Barneidrett).
Fra åpningen av hallen.
- Hovedpoenget vårt er å få med flere til å spille håndball, gjerne med basis i ungene fra fire til ti år som deltar i ABI. Vi håper at hallen skal bidra til økt rekruttering og til at vi klarer å beholde spillerne lenger. Hallen vår ser vi også kan få betydning som sosial møteplass, også for de som ikke driver med håndball, eller annen idrett, men som faktisk kan ble «hektet på» ved å komme tett på miljøet i hallen, sier Wenche Helgemo og legger til:
- Vi har også som ambisjon å involvere ungdom som gir seg med aktiv idrett til å ta lederutdanning av forskjellig slag og på den måten beholde dem i klubben. Vi ser at det er dags for å tenke nytt og ikke minst i den forstand at vi involvere ungdommen selv i nytenkningen.
- Blant fasilitetene som hallen rommer er blant annet lokaler som vi kan leie ut til dåp, konfirmasjon og andre festlige anledninger. Vi er også i ferd med å innrede et styrkerom som alle medlemmer av idrettslaget vil få tilgang til for en meget billig penge.
Håndballavdelingens leder Wenche Helgemo sammen med idrettslagets nytilsatte daglige leder, Espen Refsnes.
Håndball-leder Wenche understreker også betydningen av det gode samarbeidet med skolen som idrettslaget har fått etter at Øystein By Rise overtok som rektor.
- Vi har fått et klart inntrykk av at den nye rektoren er giret på å gjøre fysisk aktivitet som en del av skoledagen. For oss er det ingen tvil om at samarbeidet med skolen er viktig.
SJETNEHALLEN
Kommune:Trondheim
Ferdigstilt:Januar 2019.
Eier:Sjetne IL.
Kostnad:Ca. 50 millioner kroner.
Spillemidler:Søknad under behandling.
Momsrefusjon:Budsjettert med 131 000 kr. i 2019.
Antall spilleflater:1
Fasiliteter (styrkerom/klubbrom etc.)
Fire garderober, to instruktør-garderober, klubbrom, aktivitetsrom, to møterom og styrkerom.
Publikumskapasitet:Ca. 200.
Under tre bilder fra åpningen av hallen.
Idrettslagets leder, Elin Vaagan
Musikalsk innslag sto sjetnemarkingene
Ståle Kvarme Tørring (sang), Kine
Kvarme Tørring (dans) og Håvard
Flatjord Netland for.
Ordfører Rita Ottervik var også på
plass.