Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Sandnessjøen-3.jpeg
Fra gruppearbeidet; nærmest gruppen med f.v.: styremedlem Alf Magne Andreasen, trener Yngve Danielsen og styremedlem Wenche Olsen. (FOTO: Ola Tømmerås)

Veldrevet klubb

Det er karakteristikken klubbrådgiver Ola Tømmerås gir Sandnessjøen IL sin håndballavdeling.

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.

I forrige uke var Region Nords klubbrådgiver på besøk hos håndball-avdelingen i idrettslaget. Håndballforbundets klubbhus-modul om sportslig ledelse var tema. Representanter både fra styret og trenerkorpset, til sammen 12 personer, deltok på møtet.

ola-tommeras.jpeg


Hva foregår på slike møter når klubbrådgiverne møter klubb-ledere? Ola Tømmerås (bildet) forklarer:

- Det handler om å sette i gang prosesser for å hjelpe klubber til å systematisere og strukturere klubbhverdagen, for eksempel den delen som har med sportslig ledelse å gjøre, som også var tema for møtet i Sandnessjøen. I løpet av ei tretimers økt var det da om å gjøre å starte en tankeprosess med å utvikle klubbens sportslige plan og organisering.

 
Sandnessjøen-1.jpeg

Gruppearbeidet i gang f.v.: trener William Fournaros, styremedlem Karin Tønder Knutsen, trener/styremedlem Liv Mentzoni og trener Olav Boten.

Hva fikk Sandnessjøen-folkene ut av forrige ukes seanse?

 - Det var ikke minst at styremedlemmer og trenere fikk sette seg ned og diskutere ut fra sine ståsted, skape en felles forståelse av hva vi vil, rett og slett bevisstgjøre hva som er viktig for klubben – og ikke minst veien videre, sier styremedlem Karin Tønder Knutsen.

- Og hva er viktigst for håndballen i Sandnessjøen IL?

 - Det er å ha fokus på at vi er en breddeklubb og at vi er avhengig av et godt og nært samarbeid mellom lagene for både å få med flere og holde lenger på de spillerne vi har.


Sandnessjøen-2.jpeg

Håndballavdelingens leder, Kirsten Toft, i diskusjon med trenerne William Fournaros (i midten) og Tord Mathisen.

Guttehåndballen – positivt og utfordrende

I dag består håndballen i idrettslaget av rundt 270 medlemmer, og klubben stiller 23 lag til seriespill – ikke verst i en kommune som har knapt 7500 innbyggere. Positivt er det også å registrere at man stiller med ni guttelag og er representert i alle aldersklasser mellom 10 og 16 år. Likevel byr guttehåndballen på en ekstra utfordring:

 - Og det skyldes at det er dårlig med motstandere nær oss, forklarer Tønder Knutsen.


Sandnessjøen-5.jpeg
Ideene og momentene ned på papiret. F.v.: styremedlem Alf Magne Andreasen, trener Yngve Danielsen, styremedlem og trener Fredrik Nordnes og trener/styremedlem Geir Roger Flatøy.

- Hvor går så veien videre i en klubb som har økende tilslutning i form av spillere og som får skryt for god drift...?

Tydeligere årshjul – for alle

- Én av konklusjonene fra møtet i forrige uke var at vi skal jobbe for å gjøre årshjulet vårt tydeligere og ikke minst kjent for alle, både ledere og trenere. I tillegg er vi enige om å få nedsatt et sportslig utvalg og ikke bare ha en sportslig leder.

- Hva er den aller viktigste utfordringen for dere som driver håndballen i Sandnessjøen?

- Det er uten tvil problemet med å tilby nok trening til alle våre lag, sier Karin Tønder Knutsen.

Dette problemet kommer også tydelig til syne i NHFs anleggsatlas hvor det nå fremgår at treningstid i hall for håndballen i Sandnessjøen er kritisk lav i forhold til den normen som NHF har satt som akseptabel; to timer trening per uke i snitt for hvert lag.

Sandnessjøen-4.jpeg 

Og slik argumenterer man for å forklare
at Sandnessjøen er verdens beste klubb
å være i.

Mer om Klubbhuset

Vil du vite mer om håndballforbundets klubbhus-prosjekt, kikk innom på denne lenken: 

https://www.handball.no/regioner/region-midt-norge/utvikling/klubbhuset/