Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Månedenslag_november-640x3606.jpg
Jublende gutter – plassen i Bring-seriespillet er sikret etter tomålsseier over Heimdal. Foran f.v.: Aleksander Hansen Andreasen, Magnus Lyng Kristensen, Nikolai Wahl Nikolaisen (delvis skjult), Johan Thomas Lantto og Petter Hardersen. Bak f.v.: Ola Hanssen, trener Rune Skaufel, Thorbjørn Wallem Bøe, Daniel Oskarsson, Eskil Hove, Mats Berg, Sigve Åkerøy Pettersen, Marius Skaufel Hindbjørgmo, Joakim Hermansen og Lars Even Bjørkmann. (FOTOS: Alta IF)

Samarbeid gir resultater

I flere år har guttehåndballen i Alta diskutert samarbeid og felles lag. Nå har det skjedd.

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.

Og det har allerede gitt resultater: I første kvalik-runde til Bringserien, andre helg i september, sikret Alta-guttene seg en plass etter to seire (over Kongsvinger og Heimdal) og ett tap (mot Vestby).

MÅNEDENS LAG-NOV-Bring-drakter.jpeg

Alta IF er for første gang klar for Bringserien. Draktene er klare - la showet begynne.

Nå har laget ambisjoner om kunne lande sånn omtrent midt på tabellen, forteller trener Rune Skaufel og legger til:

- Vi har for første gang kvalifisert oss til Bringserien, og det kan kanskje føles ut litt sånn at toppen er nådd. Det er den selvsagt ikke; det er nå håndballreisen starter for alvor.

Sammen med trenerkollegene Jan Nikolaisen, Linda Hove og Åse Lampe håper Skaufel første og fremst at de skal kunne hjelpe guttene til å få mange gode opplevelser utover sesongen. Det vil nok også de to alt-mulig-mennene Ronny Hermansen og Alex Bjørkmann bidra til.

MÅNEDENS LAG-NOV-Ut på tur.jpeg

Ut på tur, nærmere bestemt til Tromsø og toppseriekamper.
Nærmest kamera Daniel Oskarsson (t.v.) og Petter Hardersen.
Og i Tromsø blir det også tid til litt shopping... (under)

MÅNEDENS LAG-NOV-Ut på tur 3.jpeg


Samarbeidet mellom Alta IF og Bossekop omfatter lagene fra G16 og opp til 2.divisjonslaget:

- Begge klubbene har egne regionale lag og møtes i seriespillet der, men i landsdekkende serier – Bring og 2.divisjon – er det felles lag, sier Skaufel.

Samarbeidsklubbene hadde også med lag i kvalifisering til LERØYserien. Det ble bare Bring-gjengen som kom gjennom nåløyet – denne gangen...

MÅNEDENS LAG-NOV-Taktikkmøte.jpeg
Garderobe-prat.


I Alta har de for tiden håndballvinden i ryggen. Rekrutteringen er veldig bra både på jente- og guttesiden. Mens to klubber samarbeider tett på guttesiden er det et samarbeidsprosjekt i  J16 og J18 med fem klubber involvert.

Kampoppsettet i Bringserien førte til at Alta i første runde skal opp mot Kristiansund og Vestby, mens Skaufel-guttene får hjemmearrangement i tredje runde, første helgen i februar.

Kampene blir integrert i Altas store årlige turnering, Altaturneringen. Bring-lagene kan regne med at det vil være 500 - 600 på tribunen, og det er ikke akkurat dagligdags når det spilles kamper i Bringserien. Faktisk er det bare fem av eliteserielagene på herresiden som kan vise til et høyere tilskuersnitt denne høsten.