Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

IMG_4812.JPG
Ingen tvil om at Maja Hansen var fornøyd med besøk av forbildet sitt! Foto: Monica Ibsen

– Jeg er kjempeheldig!

Silje Waade gjorde fredagen perfekt for minihåndballjenta Maja Hansen og lagvenninnene fra Ranheim.

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.

Gjennom et helt år får 16 utvalgte jenter, Minihåndballjentene, være maskoter for sine store forbilder Håndballjentene. Endelig var dagen her, hvor Silje Waade skulle komme på besøk til sin maskot, og det var ikke vanskelig å se at man hadde kommet frem til riktig hall. 23 Ranheims-jenter stod klare for trening, og hadde smil om munnen som nesten gikk ”helt rundt”. Men det aller største smilet, det hadde minihåndballjenta Maja Hansen:

- Jeg er så glad! Jeg er kjempefornøyd med å ha fått Silje som mentor. Hun er snill, kul og jeg liker skikkelig godt at hun tar seg tid til å snakke, ta bilder og skrive autografer.

IMG_4823(1).JPGOgså med et smil jobbet Silje seg gjennom den store bilde- og autografkøen.

Har hun gitt deg noen tips da?

- Ja, hun har lært meg litt om forsvarsteknikker og andre ting det er viktig å huske på når man spiller håndball, sier en spent og fornøyd minihåndballjente som nesten bobler over av spenning før økten starter.

Silje Waade fikk sitt internasjonale gjennombrudd da Håndballjentene tok gull under EM 2016 i Sverige. Under mesterskapet fikk hun spesielt ros for sin innsats og ferdigheter i forsvar. Som 16-åringen gikk den venstrehendte jenta fra Stjørdals-Blink til Byåsen Elite, kun fire år etter hun startet på håndball:

- Jeg starter på håndball veldig seint. Faktisk da jeg var 12 år gammel, fordi alle vennene mine spilte det. Frem til da har jeg prøvd nesten alle idretter utenom fotball, egentlig.

- Det er mulig å bli god, selv om man starter senere, altså. Men man må øve mye! Det krever hele 10.000 repitisjoner for å få til noe skikkelig, så man må trene på ting mange treninger på rad for å bli god på noe, forteller Silje til jentene som sitter med store stjerner i øynene.

Med stor begeistring og et sterkt engasjement gjennomførte Silje en treningsøkt med fokus på håndballteknikk, spilling og konkurranser. Jentene var konsentrerte, læringsvillig og utrolig fornøyde under hele økten.

- Det var helt fantastisk å ha Silje på trening i dag. Det har vært det morsomte med hele dette året som minihåndballjente!

IMG_4792.JPG
Både konsentrerte og ivrige samtidig - med et stort konkurranseinnstikt på Siljes øvelser.

Selv var også Silje fornøyd med økten og gjennomføringen.

- Det er veldig givende å være trener. Jeg var trener for et guttelag på Rapp tidligere, men tiden strakk ikke helt til med egne treninger og skole. Men det er utrolig motiverende å se når barna lyser opp, og har det så morsomt med håndballen. Da får man lyst til å bidra.

Det å ha det gøy med håndball mener Silje er helt avgjørende for å kunne nå langt, og er et råd hun gjerne deler med de unge og lovende jentene:

- Det viktigste er å ha det artig. Det blir seriøst nok, tidlig nok - så jeg tenker det å synes håndballen er gøy er det viktigste. For å bli god, krever det en indre motivasjon. Det er ingen som kan tvinge deg - man må ha lyst til det selv.

Og nettopp det å ha det gøy med håndballen - det har definitivt Maja Hansen og hennes lagvenninner:

IMG_4806.JPG
Fornøyde Ranheims-jenter og minihåndballjenta Maja Hansen etter endt treningsøkt.

IMG_4818.JPGOgså trenerteamet ville også være med på bilder. Fremtidig lag for NM Veteran, kanskje?

IMG_4837.JPG

Maja fikk Siljes drakt fra forrige sesong som gave. En gave som virkelig falt i smak!

I Ranheim byr man på seg selv, om man har selvfølgelig også et "tullebilde":IMG_4810.JPG

Minihåndballjentene er et prosjekt i samarbeid med Gjensidige. Nå søker prosjektet nye maskoter. Og Maja er helt sikker i sin sak, og sender sin anbefaling til alle jenter mellom 9-12 år om å søke:

Er du glad i håndball, så må du søke. Dette har vært sjukt artig!

Les mer om Minihåndballjentene og søknadsprosessen her.