Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

IngerLise-1.jpg

Våre nøkkelspillere

Inger Lise Augdal - soneleder i dag, toppmålvakt med et 20-talls landskamper "i går".

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.

Bildet: Det er 16. desember 1984; Sverresborg-målvakt Inger Lise Guldseth (Augdal) har vært ute med skade i lang tid. Kampklar og med en støtteskinne (sendt fra USA) sesongdebuterer hun med cupfinale mot byrival Freidig. Det resulterer i en stripe med redninger og kongepokal etter 22-18-seier. (Faksimile fra Dagbladet)


Soneleder Inger Lise i Stjørdal og omegn synes klubbene ”hennes” jobber bra sammen.

- Det er lett å se bare sin egen klubb, men det er viktig å heve blikket ut over klubbgrensene. Det synes jeg faktisk klubbene i Stjørdal etterhvert er blitt flinke til. Vi har for eksempel opprettet et sportslig utvalg hvor de seks klubbene møtes. Klubbene samarbeider også om store arrangementsløft, som landskamper, eliteseriekamper og Stjørdalscupen.

Inger Lise Augdal (som aktiv spiller med etternavn Guldseth) er den av sonelederne våre med desidert størst egen spillerkarriere: Et tyvetalls A-landskamper, mange kamper på yngreslandslag og seks NM-gull. Nå lar hun seg inspirere med jobben som bindeleddet mellom klubb og regionledelse:

- Jeg synes det er spennende å få være med på å påvirke utviklingen av klubbene i nærområdet mitt – både lagene, men også trenere og dommere. Og det aller morsomste er å treffe andre engasjerte håndballfolk og se gleden unge spillere utviser på banen. Det er bare fantastisk, sier Inger Lise.

OM OSS-Astrid Rotmo-2.jpg

Høydepunktet i Herning

Soneleder litt lenger nord, Astrid Rotmo i Innherred, kan  som Inger Lise se tilbake på år som målvakt.  Siden har sonelederen på Innherred vært lagleder, sportslig leder og hatt diverse administrative verv.
Den glødende håndballinteressen er drivkraften, og et opplagt høydepunkt så langt var da vennegjengen dro til Danmark i 2015 og fikk sitte ringside på VM-finalen i Herning mellom Norge og Nederland (bildet).

Astrid har gjennom mange år opplevd den store entusiasmen og dugnadsånden som eksisterer i Håndball-Norge. I seks år var hun for eksempel lagleder for datterens lag og med mange foreldrestøttespillere "på laget".

- Da jentene i 2012 var 16 år hadde, vi en flott opplevelse med turneringsdeltagelse i Spania. Vi hadde med 17 spillere, og i troppen fra Frol var det 50 supportere. Ikke verst.

Og sonelederjobben, hvorfor ta på seg den?

- Jeg er som person lett å begeistre og spesielt når det har med håndball å gjøre. Jeg hadde vært ute av det i ett år da jeg fikk spørsmål om å ta på meg denne jobben. ”Yes”, svarte jeg.

- Etter et snaut år som soneleder føler jeg at jobben er i utvikling. Det er en god del opp til oss selv hvordan vi løser oppgavene. En avlastning for klubbrådgiverne er én del, og derfor er klubb-besøk en viktig og morsom oppgave.

- Jeg ønsker at klubbene etterhvert vil bruke meg mer. Selv vil jeg bidra til at man har en mer fremoverlent holdning til oppgavene vi skal løse, bidra også til å skape entusiasme rundt håndballjobbene. Dessuten synes jeg det er viktig å få folk til å forstå at ikke alle må ta på de aller største oppgavene. Mange mindre og små verv skal også besettes. 

Også klubbstyrte møter

Sonemøter i regi av regionen er et viktig møteforum for klubbnaboer. I Namdal har klubbene tatt initiativ til egne møter, forteller soneleder Beate Bårdvik:

- Klubbene er ganske flinke til å møte på sonemøtene, og så har de altså også sett nytten av å møtes og selv bestemme hva som skal diskuteres.

- Hva er den største utfordringen i din sone?

- Utfordringene våre ligner vel på det som gjelder for de andre sonene; klare å  beholde spillerne etter at de har nådd 15-16-årsalder. I dag har fire av ”mine” seks klubber seniorlag for begge kjønn. Det synes jeg er bra.

- Hva er det viktigste i jobben din?

- Jeg føler jeg har god kontakt med lederne i klubbene, men det er likefullt viktig å bli mer synlig for flere. Derfor er det fint at vi nå har fått på plass en klubbrådgiver med ansvar for Namdal, og at jeg kan være med Ola (Tømmerås) på klubb-besøk.

- Vi er heldige i Region Nord som har sonelederne ikke minst fordi det er et nyttig verktøy til å minske avstanden mellom klubbene og regionadministrasjonen. Ved hjelp av oss kan klubbene få svar på mange av sine spørsmål uten å ta kontakt med regionskontoret. Og så kan både vi soneledere og klubbrådgiverne avlaste frivilligapparatet i klubbene, sier Beate.


Hobbyen som jobb

Ola Tømmerås er den ferskeste i regionens ”førstesekser”, som daglig leder Svein Olav Øie gjerne kaller klubbrådgiverne. Ola, med forrige arbeidssted grunnskoletjeneste i Sunndal, har bare vært i ”oppstillingen” i tre måneder, men er for lengst i trivselsmodus:

- Jeg har jo fått sjansen til å ha hobbyen min som jobb. Selv om jeg er fersk i jobben, har jeg fått oppleve hvor artig det er å komme ut i klubbene og se hvordan det drives.

Den ferske klubbrådgiveren har fått en voksen oppgave å håndtere; 42 klubber har han ansvar for.

- Og naturligvis er en de geografiske avstandene en utfordring. Med så mange klubber og som alle gjerne vil ha besøk av klubbrådgiver, altså meg, er det ikke lett å få tiden til å strekke til.

Noe av det Ola brenner sterkest for er at det skal legges til rette for at barn og unge som vil drive med håndball skal får anledning til det. Han har heldigvis mange som har den samme drivkraften i sitt håndballarbeid og i sine håndballverv. Ola har allerede møtt flere:

- Jeg er mektig imponert over frivilligarbeidet som legges ned. Det er sannelig mange ildsjeler i aksjon i håndballen, og det ikke minst i små klubber som får til mye.

FAKTA

 

soneleder INGER LISE AUGDAL.jpg

INGER LISE AUGDAL
Soneleder Stjørdal og omegn

Alder:  58 år.
Egen klubb: Stjørdal HK.
Håndballaktiv i dag:
Styremedlem i SHK og i arr.staben for Stjørdalscupen.
Antall klubber:

NYsoneleder BEATE BÅRDVIK.jpg

BEATE BÅRDVIK
Soneleder Namdal

Alder: 42 år.
Egen klubb: Overhalla IL.
Håndballaktiv i dag:
Håndballmamma til tre døtre (6, 13 og 14 år) – tidligere i styret både i håndballavd. og i hovedlaget.
Antall klubber: 6.

 

NYsoneleder ASTRID I. ROTMO.jpg

ASTRID ROTMO
Soneleder Innherred

Alder: 48 år.
Egen klubb: Frol IL.
Håndballaktiv i dag:
Kun soneleder. Er leder i hovedlaget (Frol IL).
Antall klubber: 15. 

 

ola-tommeras.jpg

OLA TØMMERÅS
Klubbrådgiver for Stjørdal, Innherred, Namdal og Helgeland

Alder: 30 år.
Egen klubb: pt klubbløs.
Håndballaktiv i dag:
Trener i Sunndal minihåndball.
Antall klubber: 42.