Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Sølvguttene_900.jpg

Sølvtrenerne i Nord

Gjett om vi er stolte over sølvtrenerne våre; Christian Berge, Børge Lund og Zeljko Tomac. Grattis!

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.

La gå at vi har lånt ut Christian til litt sørligere strøk. Men vi har fortsatt Børge og Zeljko i vår midte i Region Nord. Og så har vi naturligvis ikke glemt at VMs beste playmaker, Sander Sagosen, er oppfostret et par-tre langpasninger fra regionskontoret på Tunga…

Børge Lund ble møtt med blomstergratulasjoner på flyplassen i Bodø i går kveld.

Sølvguttene.jpeg
Børge Lund og Zeljko Tomac - to særdeles viktige bidragsytere i VM-suksessen til Team Berge. (Foto: BHK og EVA SKEI)

Zelkjo Tomac ble behørig hyllet med blomster og sølv-kaka da han i dag hadde sin første arbeidsdag på kontoret etter et fantastiske norske VM. Med mesterskapet noen timer på avstand, hva tenker han om prestasjonen?

Duvnjak skrøt av Norge-spillet

- Vi leverte et veldig bra mesterskap, naturligvis. Jeg har fått telefoner fra hele Europa, fra håndballfolk – trenere og dommere – som jeg kjenner. De sier alle at vi spiller ”pen” håndball. Kroatias store stjerne, Domagoj Duvnjak, kom bort til meg og sa: ”Det dere spiller, det er håndball.”

Ingen dårlig kommentar fra én av verdenshåndballens aller største stjerner!

Hva er så hovedpunktene for å forklare vårt VM?

Analytikeren Zeljko har naturligvis ikke rukket å gå dypt ned i analysene, men han har selvsagt hovedpunktene klare:

* Vi har en klar spillefilosofi både i angrep og forsvar. (Takk og pris har vi fått både en topp målvakt og et meget godt målvakt-par!)
* Farten fremover, kontraspillet, er avtalt i den minste detalj.
* Også det etablerte angrepsspillet har sine klare mønster og valg.

IMG_9442.jpg
Svein Olav Øie, daglig leder i Region Nord, ga Norge-trener Zeljko blomster og gratulasjoner på vegne av kontornaboene i regionen. (Foto: EVA SKEI)


Oppnåelige krav

- Christian er veldig dyktig på detaljer, i alle spillet faser. Det formidler han greit, og det skaper trygghet. Han stiller krav til spillerne, men det er oppnåelige krav, noe som ytterligere skaper ro og trygghet i hele teamet, sier Zeljko og peker på ytterligere en viktig detalj:

- Han har satt ting i system som gjør at også de spillerne som spiller lite eller ikke i det hele tatt blir tatt godt var på. Det forsterker den gode stemningen i troppen – en forutsetning for å prestere godt.

- Hva så du for deg før mesterskapet, hva skulle dere kunne prestere?

- Første ambisjon var å komme videre fra gruppen. Bredden i toppen av internasjonal herrehåndball er stor. Det er virkelig slik at vi er i stand til å slå alle, men kan også tape for alle. Derfor er det også slik at vi må forberede oss til hver eneste kamp som om det var en finale, sier Zeljko Tomac.

Supert arbeidsklima

Hva med Børge Lund, nykommer i teamet til Christian Berge, men med stor internasjonal rutine som spiller, hvordan opplevde han VM?

- Én tanke er at de fire ukene gikk veldig fort. Alle i gruppen, spillere, trenere, støtteapparat, har jobbet vanvittig bra. Arbeidsklimaet har vært supert. Alle har bidratt, og alle har unnet hverandre alt godt. Hele VM-perioden har bestått av intens jobbing, fra tidlig morgen til langt på natt enkelte dager. Kampene har bare vært moro med de resultatene vi har oppnådd.

- Jeg har denne måneden fått testet ut min egen kapasitet. Det er tross alt stor forskjell på det å jobbe med et landslag i et mesterskap sammenlignet med en klubbjobb.

- De siste VM-forberedelsene ble innledet med to dårlige kamper mot Sverige. Spesielt den første kampen bidro til mange bekymrede ansikt i Håndball-Norge. Hvordan reagerte dere i teamet?

Hverdagen kommer kjapt

- Vi beholdt roen. Selv om kampene viste at det absolutt var ting som ikke var bra nok, hadde vi hele tiden utviklingsfokus, sier Børge Lund. Først i går kveld var han tilbake i Bodø – og hvor sliten?

- Ganske bra sliten, ja. Det blir noen rolige formiddager på sofaen for å ta seg igjen. På kveldstid er det BHK-trening – i dag årets første…

- Og hverdagen kommer fort på; sist søndag VM-finalen foran 16 000 entusiastiske franskmenn – og 1,6 millioner like håndballgale norske TV-seere – førstkommende søndag kamp om to eliteseriepoeng mot Kolstad i Nidarøhallen. Hvordan blir det sceneskiftet?

- Kulissene blir annerledes, og på mange vis blir det sikkert litt rart og litt av en overgang, sier Børge Lund. Tvil likevel ikke på at han er 100 prosent skjerpet og klar til å lede sine BHK-gutter i jakten på poeng – og revansje for to tidligere tap mot Kolstad denne sesongen.