Annonse
Samarbeidet med Gjensidige

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Klubbhuset nivå 2

Nivå 2

Det andre steget i NHFs klubbutviklingsprogram

Under finner du beskrivelsene av alle kriteriene som håndballgruppen skal oppfylle på nivå 2.
I tillegg til beskrivelsene på denne siden finner du mer informasjon, eksempler, veiledere og rapportskjema via linken til verktøykasse nivå 2.

Håndballgruppen skal på nivå 2 gjennomføre en brukerundersøkelse rettet til klubbens medlemmer og andre relevante grupper.
For å komme til Klubbtemperatur klikk her

Håndbok for håndball skal svare på de viktigste spørsmålene om håndballgruppen og gjøre det enkelt å finne ut hva som gjelder internt. Den skal også sikre at det er kontinuitet i det som bestemmes og gjøres i håndballgruppen.  

Innholdet i håndbok for håndball dekker områder som de fleste håndballgrupper har nytte av å presisere, dokumentere og samle på et sted som er lett å finne. 

På nivå 2 skal idrettslaget/klubben/gruppen gjennomføre prosessen Trygg på trening som NHF har i samarbeid med Redd Barna. Trygg på trening er et kurs for idrettslagets voksne som jobber med barn og ungdom.

Håndballgruppen skal aktivt jobbe med å synliggjøre aktiviteten gjennom sosiale medier, hjemmeside, lokale media med mer. 
Håndballgruppen skal rapportere på hvilke tiltak og fokusområder man har knyttet til temaet. 

På nivå 2 skal dommerutvikling ha egen/egne poster i budsjettet som tydeliggjør arbeidet med å rekruttere og beholde dommere. Håndballgruppen velger selv hva som inngår i postene, men de bør inneholde rekruttering og utvikling fremfor ordinære dommerkostnader til kampavvikling.  Rapporteres til NHF.

På nivå 2 skal håndballgruppen samle alle årshjulene innenfor områdene som ble utformet på nivå 1. Årshjulet skal fungere som et overordnet styringsverktøy for styret. Link til årshjul-funksjon i idretten: Årshjul

Den sportslige planen er håndballgruppens styringsverktøy og hjelpemiddel for  medlemmene. Med utgangspunkt i håndballgruppens verdier og målsettinger legger sportsplanen grunnlaget for "Håndball for alle” i et trygt og utviklende miljø. Planen skal vedtas formelt i håndballgruppen og revideres før hver sesong. Foruten selve utarbeidelsen av planen er arbeidet med å sikre at planen både er godt kjent samt etterleves en viktig oppgave for alle i norsk håndball.  

På nivå 2 skal alle trenere tilknyttet håndballgruppen ha signert en kontrakt eller tilsvarende. Denne skal være gjennomgått og signert før aktiviteten med laget startes opp. Håndballgruppen velger selv form og innhold på avtaleverket.

Håndballgruppen skal oppnå de forhåndsdefinerte kompetansekravene som er vedtatt.

Håndballgruppen skal etablere et sportslig utvalg eller tilsvarende som ivaretar det  sportslige arbeidet og ansvaret. Håndballgruppen definerer arbeidsoppgaver, mandat og annet som er relevant.

Håndballgruppen skal gjennomføre/avholde trenerforum. Før hver sesong skal det lages plan for tid, tema og ansvarsfordeling som sikrer at håndballgruppens trenere får både faglig påfyll og en eller flere møtearenaer.

 

På nivå 2 forventes det at håndballgruppen gjennomfører en analyse av hvilke andre håndballgrupper og idretter som kan utgjøre grunnlag for utfordringer for den enkelte spiller og lag som helhet. Målet skal være å avklare kjøreregler, samarbeidsformer og annet som kan være med på unngå konflikt og evt. være med på sikre et godt aktivitetstilbud til flest mulig utøvere. 

Avtaler med andre idretter (både innad i egen gruppe/idrettslag og andre), samt andre håndballgrupper skal være formalisert.

Lede håndballgruppens rekrutteringsarbeid.
Rekrutteringsansvarlig er avhengig av å ha et godt fungerende samarbeid med sportslig leder/utvalg i forhold til trenerressurser osv.

Håndballgruppen skal ha en oppdatert plan som inneholder alle roller, rutiner og tiltak som skal gjennomføres i forbindelse med rekruttering.

Beskrivelse av tiltakene håndballgruppen arrangerer for å rekruttere spillere. Eksempler på dette kan være åpen dag, åpen hall, håndballskole osv. 

Håndballgruppen skal utarbeide en plan for hvordan det informeres om aktiviteten som tilbys; nettside, SoMe, e-post, oppslag på tavler osv. Gruppen skal ha et bevisst forhold til de ulike kanalene og hvordan disse brukes. Dette bør planlegges for lengre perioder og implementeres i rekrutteringsplanen. 

Håndballgruppen skal ha et aktivt arbeid knyttet til integrering og inkludering. På nivå 2 skal det etableres en dialog med ansvarlig(e) i regionen gruppen tilhører. Sentrale områder som skal avklares/drøftes er behovet for tilbud/tiltak, muligheter i regionen og samarbeid for å sikre "Håndball for alle". 

Håndballgruppen rapporterer i samråd med ansvarlig(e) fra regionen. 

Basert på gjeldende regelverk i den enkelte region skal håndballgruppen på nivå 2 oppfylle de krav som gjelder. 

Håndballgruppen skal ha etablert rutiner og strukturer for hvordan man organiserer dommerutviklernes arbeid i egen klubb. Håndballgruppen skal og vise til en kartlegging av hvilke som finnes når det gjelder antall utviklere, deres kompetanse og annet som kan være relevant i dommerarbeidet.  

I håndballgruppens arbeid med dette oppfordres det til at man har løpende dialog med regionskontoret for å finne de beste løsningene. 

Håndballgruppen skal på nivå 2 oppfylle de krav som er gjeldende i regionen håndballgruppen tilhører. I arbeidet med å bli godkjent på nivå 2 skal dommerkontakt opprette dialog med regionens dommeransvarlig(e) og avklare hvilke krav som gjelder.
Rapporteres til NHF, se verktøykasse.

Håndballgruppen skal utarbeide en egen plan (eller en integrert del av annet planverk) med både kort- og langsiktige mål for dommerarbeidet. Planen skal som et minimum inneholde tiltak og målsettinger om hvordan man skal rekruttere og beholde dommere. 
Planverket sendes inn til regionen.

Håndballgruppen skal inngå kontrakt med dommerne.

På nivå 2 forventes det at håndballgruppen jobber aktivt med å synliggjøre dommerne og dommerarbeidet på de plattformer som benyttes. Håndballgruppen avgjør selv hvordan man organiserer dette, men det oppfordres til at man setter dette i system og at det følges opp i det daglige.  

Håndballgruppen skal utarbeide en plan for hvordan ivareta "dommerlaget". Eksempler kan være sosiale tiltak for dommerne, sammen med lagene, alternative økter og deltakelse på turneringer osv. 

Håndballgruppen skal beskrive rollen og ansvarsområdene til frivillighetsansvarlig. 
Rollen bør ha ansvaret for å koordinere og samkjøre rekrutteringsarbeidet av frivillige, samt motivere og bygge opp under frivilligheten i gruppen.

Håndballgruppen skal utarbeide en plan for hvordan man skal tiltrekke/rekruttere flere frivillige. Planen skal inneholde beskrivelse av tiltak, tidsrom og ansvarsfordeling.