Kostnader
Innenfor en kostnadsramme på 250000,- til 500000,- kan du og din klubb få på plass et anlegg med to baner. NHF oppfordrer til at når man prosjekterer med to eller tre baner når man først setter igang en byggeprosess. Kostnadsforskjellene på èn, to eller tre baner øker ikke suksessivt med antallet baner i og med at det er graving og grunnarbeid som kan koste mest. Når anleggsmaskinene først er på plass koster det lite å grave ut til bane to og tre.
Skal det bygges en ny idrettshall kan det være en god idee å få inn planene om beachhåndballbane tidlig i prosessen. Kostnaden på en beachbane fort kan være lavere enn et opparbeidet grøntområde på utsiden av en håndballhall. Dette tas det sjeldent høyde for i kommunale innstanser før håndballklubbene bringer informasjon og ønsket frem i lyset.
Har dere en gammel fotballbane (gress som grus) som ligger brakk, kan dette være et vedlig godt egnet sted til å bygge en beachhåndballanlegg. Banen er antakelig allerede drenert og byggekostnadene kan reduseres kraftig i og med at det er begrenset behov for grunnarbeid.
De største kostnadene ved grunnarbeid ligger i graving (kan gjøres på dugnad), drenering med pukk og duk (om nødvendig) samt sand og tilkjøring av denne. Fint det mest lokale pukkverket, så reduseres kostnaden for tilkjøring.
Støtteordninger
Alle idrettslag som er medlem av NIF kan søke om spillemidler til utstyr via SportsAdmin. Ordningen omfatter baneoppmerking for beachhåndball inkl. ett sikkerhetsnett bak hvert mål.
Det er også mulig å søke tippemidler som vil kunne dekke (33% eller 50%) av kostnaden for bygging. Utbetales etterskuddsvis.
Det finnes ofte midler lokalt i støtteordninger og fond man kan søke på.
Dugnadsjobben
Bygging av beachbane kan settes bort til entreprenørfirmaer, men har dere ivrige dugnadsfolk i klubben med anleggsmaskiner kan dere fjerne en vesentlig del av kostnaden med å bygge. Så lenge grunnforholdene er gode og bakken er godt drenert kan en god opparbeidet bane være på plass i løpet av to dugnadshelger.