Silje Solberg-Østhassel stod en kjempekamp i målet til Vipers da de tok imot Odense i Aquarama.

Vipers kjempet seg til seier i Champions League

Det ble jevnt da Vipers møtte sin tidligere trener og hans Odense, men det endte til slutt med rosa seier 26-24.

Lørdag ettermiddag var det klart for et skandinavisk oppgjør i Champions League, hvor tidligere Vipers-trener, Ole Gustav Gjekstad, returnerte til Aquarama med sin nye klubb Odense. Gjekstad ble også tidligere denne uken presentert som håndballjentenes nye landslagssjef.

Så langt i mesterligaen har Vipers ett poeng i gruppe B, etter to tap og ett uavgjort. Odense på sin side hadde med seg fire av seks mulige poeng før oppgjøret mot Vipers.

I Aquarama kom hjemmelaget foran med 4-0 fra start, men Odense knappet innpå utover i omgangen. Like før halvspilt omgang utlignet det danske laget til 6-6. Derfra fulgte de to lagene hverandre tett og spilte jevnt, men Vipers var hakket foran.

Silje Solberg-Østhassel stod stødig i målet for de rosakledde og sørget flere ganger for at Odense ikke fikk gå opp i ledelsen, blant annet med to strafferedninger. Til tross for suverent keeperspill ble det jevnt inn til siste slutt. Inn i omgangen siste minutt lå de to lagene likt, før Vipers tok ledelsen 12-11, med scoring fra Lois Abbingh. Odense hadde en siste mulighet til å utligne, men kom seg ikke til målsjanse. Hjemmelaget lå derfor foran med ett til pause.

Lois Abbingh startet andre omgang som hun avsluttet den første og sendte Vipers foran med to etter pausen, men Odense kom like bak med den første reduseringen. Hjemmelaget holdt seg hakket foran og økte deretter ledelsen til 17-14 etter seks minutter. Like etter tok Vipers nok et steg og økte ledelsen til fire mål, men Odense kom med to raske reduseringer til 17-19.

De danske gjestene reduserte mål for mål og kom til slutt til utligning på 21-21, før de deretter tok ledelsen for første gang i kampen. Det kokte i Aquarama da lagene gikk inn i kampens siste ti minutter. Da Odense økte ledelsen til to mål så hjemmelaget seg nødt til å ta en timeout.

Ut fra timeout traff ikke Vipers på muligheten og Odense økte ledelsen med ytterligere ett mål, men hjemmelaget hadde fortsatt mer kamp å gi. Inn i de siste minuttene reduserte Vipers med to mål til 23-24, før de utlignet med under tre minutter igjen. Silje Solberg-Østhassel fortsatte å hente frem gode redninger, som gjorde at Vipers igjen gikk i føringen like før slutt. Odense fikk muligheten til å utligne inn i det siste minuttet, men pallen gikk i stanga og hjemmelaget var klare på andre siden for å øke ledelsen til to mål. Det endte til slutt med seier 26-24 til Vipers.

Vipers fikk med det sin første seier i årets Champions League-turnering, og tar med seg to viktige poeng som sender de opp på en femteplass i gruppe B. Vipers sin neste kamp i mesterligaen er også et skandinavisk oppgjør, da de tar turen til Danmark og møter Esbjerg. Kampen spilles søndag 13. oktober klokken 14:00. Kampene kan du se på EveryPlay.

Champions League herrer, gruppespill
Vipers – Odense 26 – 24 (12 – 11)
Aquarama, Kristiansand
Toppscorer Vipers: Jamina Roberts, Tuva Ulsaker Høve, Lois Abbingh og Sunniva Næs Andersen – 5 mål
Toppscorer Odense: Mie Højlund – 7 mål
Utvisninger: Vipers 3x2min, Odense 2x2min og ett rødt kort