Katrine Lunde

Viktig Champions League-seier for Vipers

Vipers viste imponerende styrke i en kritisk tid for klubben og sikret seier 32-23 over Buducnost.

Lørdag kveld var det duket for Vipers’ sjette oppgjør i Champions League. Med en seier, en uavgjort og tre tap i banken, var det en svært viktig seier for Vipers i kampen om direkteavansement til kvartfinale.

Det skjer samtidig som at klubben er i en kritisk økonomisk situasjon. På tirsdag annonserte styret at klubben trenger 25 millioner for å unngå konkurs. Fristen som var satt til fredag denne uken, ble senere utsatt til søndag.

Dermed var det trolig mange følelser i spill for Vipers-jentene da de entret et fullsatt Aquarama lørdag kveld, men kampen bar ikke preg av det:

Vipers åpnet sterkt og gikk raskt opp i en 5-1 ledelse. Så våknet gjestene fra Montenegro, og etter halvspilt omgang var lagene like langt på stillingen 7-7.

De rosakledde var stadig i føringen, blant annet takket være to strake strafferedninger fra Katrine Lunde, men Buducnost var aldri mer enn tre mål bak.

Bortelaget kjempet seg tilbake og utlignet til 14-14 i det 29. minutt. Takket være en straffescoring fra Lois Abbingh kunne Vipers likevel juble for ettmålsledelse til pause på stillingen 15-14.

Andre omgang startet der den første slapp. Lagene fulgte hverandre tett og var like langt etter ni minutter. Det var først da Buducnost fikk en utvist spiller at Vipers virkelig dro ifra.

19-19 ble til 25-19 takket være godt forsvarsspill og effektivt angrepsspill – nå fikk Vipers vist hvilken bredde de har i troppen! Ikke minst fortsatte Lunde å stå formidabelt bakerst.

Kampen endte med en komfortabel 32-23-seier for de rosakledde – en sterk prestasjon i en krevende situasjon.

Vipers’ neste Champions League-kamp er mot HB Ludwigsburg 10. november.