ScandIberico NOR SWE

U-jentene til topps i ScandIberico

U-jentene (LK08) sikret full pott i ScandIberico etter at Sverige ble beseiret 31-27.

To av to seire var et faktum før U-jentenes siste kamp i ScandIberico. Norge hadde beseiret både Portugal og Spania, og søndag ventet Sverige til en tøff naboduell i Jotron Arena i Larvik.

Sverige kom best i gang i dagens kamp, og åpningsminuttene var preget av hurtig spill og mange mål. De gulkledde hadde lenge et lite overtak, men Norge hang godt med. Stillingen var 7-9 etter halvspilt omgang.

Etter 17 minutter var lagene a-jour etter to raske scoringer av Norge, men det tok ikke lang tid før Sverige igjen fikk en liten luke. Svenskene beholdt luken resten av omgangen, mye takket være godt målvaktspill, og ledet 16-13 til pause.

Emeli Sørvik-Hansen ble kåret til Norges beste spiller med 5 mål og 11 assist.

Norge kom godt i gang, og utlignet til 16-16 kort tid etter hvilen. De neste minuttene var lagene jevnspilte, med U-jentene et lite hakk foran. Kvarteret før slutt var Norge foran 21-20.

U-jentene økte ledelsen ytterligere mot slutten av kampen, og var foran med tre da det gjenstod fem minutter. Norge var gode og dro i fra Sverige i slutten av kampen. De norske jentene dro til slutt i land en sterk 31-27-seier, og sikret dermed full pott i turneringen!