Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

20241018 Tyristubben.jpg
Glade jenter fra Tyristubben deltok i beach-EM for klubblag

Tyristubben deltok i beach-EM for klubblag

Forrige uke ble EHF beachhåndball Champions Cup holdt på en øy i Atlanterhavet - med norsk deltakelse.

IF Tyristubben har satset på beachhåndball i mange år, og de siste årene har laget kjempet i toppen i NM  - både i junior- og seniorklassen. I juni 2024 ble laget norgesmester i seniorklassen for aller første gang i klubbens historie.  tilbudet om å delta i Champions Cup på Porto Santo (øy utenfor Madeira som tilhører Portugal) ble tatt imot med jubel. Etter mye jobb for å finansiere turen og oppholdet, ble drømmen endelig virkelighet i forrige uke.

Tyristubben dro til Porto Santo med mange unge spillere, og det store målet for turen var å skaffe seg internasjonal erfaring på høyt nivå. Med stor innsats og mye idrettsglede ble uka helt uforglemmelig. Gjengen trente under flotte forhold i tre dager før mesterskapet startet, inkludert en treningskamp mot fjorårsvinner Danish BH Dream.

20241018 Tyristubben i beach-EM.jpg

I løpet av de fire neste dagene spilte jentene sju kamper mot sju forskjellige nasjoner. Resultatmessig ble det kun en seier, den kom mot det sveitsiske  laget Wasserschloss. Her sikret hønefossjentene seieren 2-1 etter en nervepirrende shoot out. Nivået på lagene var imponerende, og de aller fleste deltakerlagene hadde med mange landslagspillere på sine lag. Tyristubben spilte mange jevne omganger mot flere av lagene, tapte blant annet på golden goal og i shoot out.

Sonja Irene Simonsen i Tyrisstubben sendte oss denne oppsummeringen etter turneringen:

- Vi har hatt en strålende opplevelse på vakre Porto Santo. Arrangementet var det ingenting å utsette på, det var helt perfekt. Det var høyt nivå på lagene, men lille Tyristubben er bedre enn de svakeste - helt på høyde med de i mellomskiktet og ypper seg litt mot de sterkeste lagene. Mange unge hos oss har fått en uforglemmelig opplevelse og skaffet seg meget god erfaring. De gleder seg allerede til neste års beachhåndballsesong.

Les fine oppdateringer på Tyristubbens Facebookside og se mer om turneringen på EHFs side for beachhåndball.