Annonse
2024 Posten Cup

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Action Tertnes
Henriette Espetvedt Eggen er i skrivende stund toppscorer i antall spillemål.
Foto: John VInt

Tertnes-jenta vil spise kirsebær med de store

Henriette Espetvedt Eggen er allerede juniorverdensmester. Nå ønsker hun å spise kirsebær med seniorene.

Folk med god hukommelse vil kanskje huske venstrebacken i junior-VM 2022. Henriette Eggen bidro med tre mål da Norge vant 31-29 over Ungarn i finalen.

Etter en skulderskade i 2022-2023 kom Tertnes-jenta tilbake med et brak forrige sesong - og denne sesongen braker det enda mer. Ingen scorer mer i REMA 1000-ligaen enn 21-åringen når vi teller rene spillemål.

- Å, sier du det? Det var gøy å høre. Jo, det er blitt en del mål, men det har laget bidratt til, sier Henriette og prøver å skyve litt av æren over på lagvenninnene. På fire kamper er det blitt 32 fulltreffere, åtte mål i snitt per kamp!

Portrett
Tertnesspiller Henriette Espetvedt Eggen.
Foto: John Vint

- Det var kjedelig med tap mot Sola og Oppsal, da jeg tror vi på en bedre dag kunne gitt dem en tøffere kamp. Jeg mener at særlig resultatet i seriekampen mot Sola lyver litt. Vi er bedre enn vi fikk vist da. Derfor var det deilig å få revansj mot Sola i cupen, sier Henriette, som scoret syv i den kampen. Men cuptriumfen skyldtes ikke minst oppvisningen til keeper Helle Kjellberg-Line: 49 prosent!

- Hvor langt strekker Tertnes' ambisjoner seg denne sesongen?

- Vi ønsker å gjøre det bedre enn forrige sesong.

- Da havner dere i sluttspillet?

- Ja, det er målet, bekrefter Henriette - i klubben som klatrer langsomt. Serieplasseringene de siste tre sesongene er 11-10-9. Altså vil et "opprykk" denne sesongen gi sluttspill.

- Dine egne ambisjoner?

- Jeg har som mål å nå A-landslaget i fremtiden, kanskje spille i utlandet og vinne de store pokalene. Det er det jeg sikter mot, sier bergenseren som foreløpig bare har en stor og en liten pokal som junior: VM-triumfen i 2022 og NM-gullet i 2021.

- Har det vært interesse fra utlandet allerede?

- Jeg har fått noen henvendelser. Men fokuset mitt nå er å gjøre en god sesong for Tertnes, fortsetter 21-åringen, som for lengst er inne på rekruttlandslaget.

Tertnes-trener Tore Johannessen får mye av æren for fremgangen - etter at hun ble trukket med inn i håndballen av klassevenninner og storesøster da hun gikk i 2. klasse.

- Tore har betydd mye. Jeg hadde ham som trener da jeg gikk på videregående og da jeg var i Fyllingen, som var samarbeidsklubb med Tertnes. Han har vært viktig for meg gjennom flere år, og jeg har stor tillit til ham.

- Hva er så bra med ham?

- Han er flink med detaljer og har et veldig bra håndballhode. Tore har gode svar på spørsmålene mine og hjelper meg med tingene som er viktig for meg, forteller Henriette, som også har et godt hode. Hun er i sitt fjerde år på juss på UiB (universitetet i Bergen) og jobber også litt for håndballforbundet. Da dreier det seg om å lære ungene på barneskolen håndball.

- Men det er min egen håndball som har førsteprioritet. Studiene tar jeg når jeg har tid, sier den 1,85 høye venstrebacken, som har fått de beste skussmålene av nevnte trener Johannessen. "God i forsvar, veldig godt distanseskudd og gode finter. Hun har alt som skal til for å bli en komplett spiller", sa han til Topphåndball.no for to år siden.

- Ut fra statistikken ser du ut til å være bra på å spille inn også?

- Det er en av tingene jeg har lyst til å jobbe videre med. Få overblikk og presisjon i innspillene.

Neste mulighet til å få se Tertnes og Henriette i aksjon er når nyopprykkede Follo kommer på besøk til Åsane Arena søndag.

- Jeg føler at vi har en god sjanse til å stikke av med seier. Det føler jeg at det er i mange av kampene. Vi går inn i hver kamp og ser mulighet for seier. Det var gøy å være så nær Vipers i begge seriekampene forrige sesong, avslutter Henriette Espetvedt Eggen.

Enda nærmere denne sesongen?

Arne Hole er tidligere sportsjournalist i Aftenposten. Han har mange års erfaring med å skrive saker om håndball og er nå tilknyttet handball.no som skribent.

Les mer om REMA 1000-ligaen