Annonse
2024 Posten Cup

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

EHF-dommere
Jovana Dašić og Charlotte Husomanovic fra deres første reise som internasjonale dommere.
Foto: Ern Ferrari fra HB Handball Diddeleng

Reisebrev fra våre nye internasjonale dommere

Våre to ferske EHF-dommere, Jovana Dašić og Charlotte Husomanovic, har sendt reisebrev.

De to jentene ble utnevnt som EHF-dommere tidligere i år og dømte sine to første kamper i for EHF European Cup. Her kommer et reisebrev fra deres første internasjonale oppdrag.

Vårt første internasjonale oppdrag som dommere var i EHF European Cup for menn. Den tok oss til Sassari i Italia der vi dømte en dobbeltkamp mellom HB Dudelange fra Luxembourg og Raimond Sassari. Dette var både et spennende og utfordrende første steg inn i europeisk håndball, med to svært jevne kamper.
 
Vi ankom Sassari torsdag kveld og brukte fredagen på å utforske byen og gjøre oss klare til første kamp, som endte 36-36. Etter kampen mottok vi konstruktive tilbakemeldinger og verdifulle råd fra EHF-delegaten som var fra Ungarn. Vi forsøkte å ta i bruk disse tilbakemeldingen i returkampen dagen etter da de to lagene kjempet om videre avansement. 
 
EHF-dommere
Bildet er fra en timeout i kampen mellom Dudelange og Raimond Sassari
Foto: Claudio Atzori fra Raimond Sassari
Den andre kampen ble like jevn og endte med ettmålsseier til hjemmelaget fra Italia. Begge kampene ga oss mye erfaring, spesielt med tanke på ledelse og tydelig kroppsspråk. Å dømme lag vi ikke kjente fra før, ga oss nye utfordringer og testet oss på andre måter enn det vi vanligvis opplever i hjemlig liga. 
 
I tillegg fikk vi tid til å nyte vakker Alghero og oppleve fantastisk italiensk mat.
 
Vårt neste EHF-oppdrag tok oss til Dudelange i Luxembourg for å dømme vår første kvinnekamp med EHF-drakten på. Der dømte vi kampen mellom HB Dudelange og Veneco Velo i EHF European Cup for kvinner. Vi fortsatte å jobbe med tilbakemeldingene vi fikk med oss fra Italia og arbeidsoppgaver vi har hjemme.
 
Atmosfæren var god, og vi avsluttet kvelden med en hyggelig bankett sammen med begge lagene og EHF-delegaten.