Ingvild Kristiansen Bakkerud gjorde en god kamp for Norge søndag kveld og ble kåret til Norges beste spiller..

Håndballjentene ubeseiret i Posten Cup

Norge vant med solide sifre, 33-25, over Nederland i Jotron Arena i Larvik søndag kveld.

Søndag kveld spilte Norge sin siste kamp i Golden League Posten Cup i Larvik. Torsdag vant Håndballjentene 32-30 over Tyskland. Lørdag kveld resulterte i 26-22 over Danmark. Søndag? Nederlendere på motsatt banehalvdel.

En fullsatt Jotron Arena heiet fram de norske jentene fra start. Og publikum fikk nettopp den åpningen de håpet på. Norge holdt høyt tempo. Briljerte med kontringer. Ledet med tre. Med fem. Dessuten fikk Storhamars Eli Marie Raasok en flott start i det norske målet, og gjorde mange viktige redninger.

Så tok kampen en uventet vending. Flere tekniske feil, fall i intenstet, marginer imot og en alt for lang rekke av norske bom resulterte i en lengre periode uten et eneste mål i norsk favør. Plutselig var stillingen 10-10. Kort tid etter var gjestene foran med to.

De siste to minuttene av den første omgangen gikk det fort. Takket være et godt norsk overtallsspill og en treffsikker Emilie Hovden fra høyrekant, var stillingen til pause 15-15.

Bare et par minutter ut i den andre omgangen rykket Norge fra igjen. Fem mål på fem minutter førte til norsk ledelse og presset fram en nederlansk time-out før det var spilt ti minutter. Derfra og ut var det egentlig aldri noen tvil om hvordan poengene skulle fordeles.

Henny Reistad med pokalen som vinner av Posten Cup sammen med gen.sek. Erik Langerud.

Thorir Hergeirsson (med sin siste kamp som landslagstrener på norsk jord) rullerte godt på mannskapet og lot mange spillere få sjansen søndag. Det gir spillerne utviklingsmuligheter og forhåpentligvis trenerteamet noen gode svar før EM-troppen skal offentliggjøres. EM for kvinner i 2024 blir arrangert i Østerrike, Ungarn og Sveits i desember.

Thorir Hergeirsson ble takket av etter sin siste hjemmekamp. Her med døtrenen Sunniva og Maria, kona Kirsten Gaard, Kåre Geir Lio og Erik Langerud.

Etter kampen ble landslagssjef Thorir Hergeirsson takket etter sin siste hjemmekamp i sin 15 år lange periode som landslagssjef. Til stående applaus fra over 2400 på tribunen fikk ham mange fine videohilsener på storskjermen og blomster fra Norges Håndballforbund. Men han var snar til å ta mikrofonen og legge til at han håpet at det forsatt gjenstår elleve kamper før han gir seg.

Norge – Nederland 33-25 (15-15)