Torbjørn Bergerud Kolstad

Kolstad-bragd i Ungarn etter superomgang

Kolstad sikret seg begge poengene borte mot ungarske Pick Szeged i kveldens Champions League-runde.

Bak et brutalt hardt Kolstad-forsvar sto Torbjørn Bergerud frem da Kolstad stilnet Michael Apelgren og hans storsatsende Pick Szeged uten tidligere Kolstad-profil Magnus Abelvik Rød i lagoppstillingen.

Kolstad vant 29-27 etter å ha hatt full kontroll i sluttminuttene. Dermed er trønderne for alvor med i kampen om avansement fra det som muligens er tidenes gruppe i Champions League. Kolstad har nå fire poeng i gruppe B.

Det ungarske storlaget, som trenes av tidligere Elverum-trener og Sveriges ferske landslagssjef Michael Apelgren, åpnet bataljen sterkt og ledet 3-0 etter fem minutters spill.

Kolstad kjempet seg inn og opp på siden av ungarerne minutter etter, men ungarerne – godt hjulpet av deres sedvanlige, solide hjemmepublikum, tok over initiativet igjen og ledet 10-7 etter drøye 23 minutter spill. Deretter snudde Simon Jeppson og trønderne kampbildet fullstendig. Jeppson satte inn rekke viktige scoringer før pausen.

Takket være Torbjørn Bergeruds mange redninger og et forsvarsspill som ga hjemmelaget hodebry, snudde Kolstad kampen på hodet i løpet av kvarteret.

Mens ungarerne fortvilt prøvde å snu matchen igjen, utnyttet Jeppson, Adrian Aalberg og Magnus Søndneå «alle» mulighetene fremover. Islandske Benedikt Oskarsson tryllet inn ledelse 20-15 etter 40 minutters spill. Den unge islendingen og lagkompisene satt tidligere Kolstad-strateg Janus Smarason i skyggen i store deler av kampen. Dog, med kvarteret igjen på tavla sørget Simen Lyse for at målforskjellen var lik da han hamret inn 22-17.

Michael Apelgrens taktiske kvaliteter ble synlig utover i andreomgangen. Med elleve minutter igjen på tavla hadde vertene tatt igjen nesten hele forskjellen til 21-22. Martin Hovde satte inn 23-21 til Kolstad minuttet etter. Samme mann kunne ha økt til 24-21 i angrepet etter, men bommet mot veteranmålvakt Roland Mikler.

Kampen lå og vippet på dette tidspunktet, og da viste Torbjørn Bergerud solide kvaliteter på ny. Nedfallsfrukten sendte Magnus Søndenå i mål i andre enden og til 25-22 etter 53 minutter. Adrian Aalberg var også toneangivende for trønderne da han økte til 26-23 fem minutter før slutt. Nevnte Hovde økte til 27-23 like etter, og bakerst stod Bergerud som en levende vegg. Da leverte Apelgren inn sin andre timeout-lapp etter hvilen.

Svenskens taktiske krumspring hjalp vertene lite denne kvelden. Kolstad hadde full kontroll.

Simen Lyse punkterte vertenes håp om poeng da han lekte inn 29-24 to minutter før full tid. Selv om det var et solid Kolstad-mannskap som kollektivt leverte håp, seier og to deilige poeng, var det Torbjørn Bergerud som var kveldens helt i Pick Arena i Ungarn.

Sander Sagosen var ikke i Kolstads lagoppstilling i kampen. Imanol Garciandia Alustiza og Mario Sostaric ble Szegeds toppscorere med ni mål hver. Adrian Aalberg ble Kolstads toppscorer med syv mål.

PS: Kolstad byr på en ny folkefest onsdag 30. oktober når Aalborg gjester Trondheim Spektrum.