2024 Posten Cup

Simen Lyse Kolstad
Simen Lyse ble toppscorer sammen med Simon Jeppsson, begge med åtte mål hver.

Knepent tap for Kolstad i Champions League

Det ble dramatiske sluttsekunder i kampen mot Kielce, som dessverre endte med tap for Kolstad (32-33).

Med tre tap og én seier så langt i Champions League-gruppespillet, var Kolstad klare for å kjempe mot Industria Kielce foran hjemmepublikummet i Trondheim Spektrum. De rødkledde fikk en god start og tok tidlig ledelsen. Etter åpningsminuttene stod det 6-3 etter at Simen Lyse satte sin tredje scoring.

Kolstad styrte kampen og beholdt tremålsledelseen. Ti minutter inn i omgangen stod det 8-5, før Simon Jeppsson økte ledelsen ytterligere. Kolstad hadde god flyt fremover i banen og skapte flere gode sjanser.

Kolstad viste bredden i laget, med scoringer fra flere posisjoner. Torbjørn Bergerud leverte flere viktige redninger som holdt hjemmelaget i førersetet. Tolv minutter før pause hadde Kolstad muligheten til å gå opp i en femmålsledelse, men et balltap ga Kielce sjansen til å redusere til tre mål bak.

Fem minutter senere pustet bortelaget de rødkledde i nakken, og lå kun bak med ett mål. Kolstad rotet bort muligheten, og for første gang i kampen stod stillingen uavgjort på 13-13. Lagene fulgte hverandre tett inn til pause, og lagene gikk til garderoben på stillingen 17-17.

Lillehammer 20241005.
Kolstads Simon Jeppsson under eliteseriekampen i håndball mellom Elverum og Kolstad i Håkons Hall.
Simon Jeppsson viste seg frem i førsteomgang og kunne notere seg for seks av Kolstads 17 mål.

Gjestene kom best i gang etter hvilen. Kielce scoret tre mål før Kolstad scoret sitt første. Kielce fortsatte det gode spillet, og det skulle ikke ta mange minuttene før de var foran med fem mål (18-23).

Kolstad lot seg imidlertid ikke knekke og kjempet seg sakte, men sikkert tilbake. Sigvaldi Gudjonsson var sentral med flere viktige aksjoner som bidro til å holde hjemmelaget inne i oppgjøret. Da omgangen var halvspilt, var det kun ett mål som skilte lagene, og stillingen stod 25-26. Like etter sørget Simen Lyse for utligningen.

Det var lenge jevnt, og med fem minutter igjen på klokka, var stillingen 29-29. Kielce scoret så tre raske mål, mens Kolstad svarte med én scoring i samme periode. Med halvannet minutt igjen reduserte Kolstad til 32-31, og de utlignet rett før slutt. Dessverre for Kolstad, førte et kjapt avkast fra Kielce-laget til en scoring i siste sekund, og dermed var det gjestene som stakk av med seieren.

Kolstad spiller neste kamp torsdag 24. oktober. Da møter de ungarske PICK Szeged.