Annonse
2024 Posten Cup

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Ole Gustav Gjekstad
Foto: Finn Aagaard / NHF

Gjekstad tar over som landslagssjef

Ole Gustav Gjekstad blir Håndballjentenes nye landslagssjef. Han har kontrakt ut juni 2029.

Gjekstad er i dag hovedtrener for Odense. Sandefjordingen tok tre Champions League-titler med Vipers Kristiansand før han tok over det danske klubblaget i 2023. Fra 1. januar blir Ole Gustav Gjekstad landslagssjef for Håndballjentene, med kontrakt ut 30. juni 2029.

- Det er et privilegium og en ære å få trene det norske landslaget. Thorir og hans gjeng har levert fantastiske resultater over lang tid, så det blir store sko å fylle. Jeg gleder meg til å jobbe med oppgavene og kompleksiteten som er omkring et landslag. Det blir veldig spennende, sier han.

- På vegne av forbundsstyret er jeg glad for å kunne kunngjøre at vi har ansatt Ole Gustav som landslagssjef. Han er veldig kvalifisert gjennom sine prestasjoner, han har ledererfaring både innenfor idrett og samfunnsliv, og han har en personlighet som er egnet i en topplederjobb, sier håndballpresident Kåre Geir Lio.

Fra nyttår og ut sesongen 2024/25, skal Gjekstad i en overgangsperiode kombinere jobben som hovedtrener i Odense med stillingen som landslagssjef.

- Forbundsstyret er positive til en slik fleksibilitet i en overgangsperiode, sier Lio.

Ansettelsesprosessen har vært ledet av generalsekretær i NHF, Erik Langerud.

- Jobben som landslagssjef for et av verdens beste landslag er en svært attraktiv stilling, og mange interessenter fra inn- og utland har tatt kontakt med oss, forteller Langerud.

- Det ble likevel tidlig avklart i forbundsstyret at Ole Gustav var forbundets førstevalg, og prosessen har i all hovedsak konkretisert seg omkring muligheten for dette. Samtalene med Ole Gustav har vært inspirerende – ikke minst å høre hans motivasjon og tanker om stillingen. Vi er veldig fornøyde med at vi har fått landet dette såpass raskt. Parallelt vil vi rette en takk til Odense Håndbold for en god og konstruktiv dialog, sier Langerud.

Gjekstads to første samlinger med laget avholdes i mars og april 2025. Før den tid skal treneren gjøre en grundig analyse.

- Først og fremst skal jeg ha en god snakk med Thorir, teamet, spillerne og nøkkelpersoner i forbundet for å få det store bildet og få litt mer informasjon enn jeg har nå. Planen er å opprettholde mye av det som allerede er, så får vi se hva som blir nytt – det vet jeg ikke før jeg får gjort en mer grundig analyse, sier Gjekstad.

Treneren er «veldig glad» for å starte i ny jobb, men innrømmer samtidig at det er litt vemodig å forlate Odense.

- Det har vært en flott klubb å være i, sier han.

Som trener i flere skandinaviske toppklubber har Gjekstad hatt tett dialog og samarbeid med Hergeirsson. Begge er opptatt av å skape en felles grunnmur i lagene de leder.

- Jeg er veldig opptatt av kultur – at laget skal ha en god prestasjonskultur og vite hva som ligger i det. Da er det hardt arbeid som ligger i bunn, å ta de tunge løftene og sørge for at alle forstår betydningen av å være en del av et lag, sier Gjekstad, som ser positivt på overgangen fra daglig treningsarbeid til relativt få samlingsdøgn.

- Jeg har stått på gulvet i veldig mange år, så jeg tror ikke at jeg kommer til å savne den daglige treningen. Jeg gleder meg til å jobbe litt mer overordnet i en periode. Det blir viktig å ha god dialog med klubblagene og trenerne, og sørge for at man følger opp spillerne. Det er en annen måte å følge opp på enn man gjør i et klubblag hvor man ser dem hver eneste dag. Det blir spennende, sier Gjekstad.

FAKTA

  • Ole Gustav Gjekstad
    Alder: 56
    Yrke: Håndballtrener
    Landskamper som spiller: 151 (561 mål)
    Stilling: Hovedtrener i Odense ut sesongen 2024/25, ny landslagssjef for Håndballjentene fra 1. januar 2025.
    Tidligere jobber som trener: Vipers Kristiansand (damer), Larvik HK (damer), Drammen HK (herrer), Larvik HK (damer), Norrøna (herrer).
    Tidligere jobber som spiller: BSV Borba Luzern, Sandefjord Håndball