2024 Posten Cup

Kristin Venn jubler for Storhamar-scoring
Kristin Venn scoret sju ganger mot Nykøbing.

Sterk Storhamar-seier i Champions League

Storhamar vant sesongens første kamp i Champions League etter en veldig god andreomgang mot Nykøbing.

Nykøbing - Storhamar 27 – 33:

Lørdag ettermiddag var det duket for høstens femte oppgjør i Champions League for Storhamar. Etter nederlaget mot slovenske Krim var hedmarkingene sultne på revansj i bortekampen mot danske Nykøbing.

Nykøbing åpnet kampen med å score det første målet. Etter en jevn start klarte Nykøbing å skaffe seg en liten ledelse. Rundt det tiende spilleminuttet hadde hjemmelaget bygget opp en firemålsledelse, noe som førte til at Storhamar tok kampens første time-out.

Danskene økte avstanden til seks mål, men Storhamar nektet å gi seg og slo raskt tilbake. Takket være viktige scoringer fra Kristin Venn og Mathilde Rivas-Toft, reduserte de avstanden til kun to mål.

I innspurten av førsteomgang kjempet lagene tett i tett, der Storhamar klarte å redusere Nykøbings ledelse til bare ett mål. Pauseresultatet var 17–16 i Nykøbings favør.

Andre omgang startet strålende for Storhamar. Anniken Obaidli scoret omgangens første mål, og deretter fulgte to raske scoringer til. Dette presset Nykøbing til å ta en time-out på stillingen 17–19.

Storhamars målvakt, landslagsuttatte Eli Marie Raasok, leverte flere viktige redninger, og en ny sterk periode fra bortelaget tvang Nykøbing til å ta enda en time-out på stillingen 21–25.

Ledelsen til Storhamar holdt helt ut, og bortelaget tok sin første seier denne sesongen i Champions League, 27 – 33. Etter uavgjortkampen mot Metz i åpningen står de nå med 3 poeng i sin gruppe.

Neste kamp for Storhamar i Champions League er mot CS Gloria, søndag 20. oktober klokken 14:00.